LEVINO ZBOGOM SA OSMEHOM: Čudesni Poljak protiv Francuske odigrao verovatno poslednji meč na Mundijalima

S. R.

05. 12. 2022. u 22:55

OPROŠTAJ Roberta Levandovskog od Svetskog prvenstva u Kataru nije bio u suzama, već sa velikim osmehom na licu. Poljski napadač i pored ispadanja od Francuske (1:3) nema mnogo razloga za tugu, iako mu je ovo verovatno bila poslednja utakmica na najvećoj fudbalskoj smotri.

ЛЕВИНО ЗБОГОМ СА ОСМЕХОМ: Чудесни Пољак против Француске одиграо вероватно последњи меч на Мундијалима

FOTO: AP/Tanjug

Došao je na planetarni šampionat sa 34 godine, sa više od 700 golova za reprezentaciju i klub, ali nijedan do tada nije postigao na Mundijalu. Preveliki teret sa pleća nije uspeo da skine ni pre četiri godine u Rusiji i videlo se na licu Poljaka da mu nije svejedno kada je u prvom kolu u Kataru bio "pročitan", od Giljerma Očoe protiv Meksika, koji mu je odbranio penal.

Emocije su mu proključale kada je led probio protiv Saudijske Arabije. Ispunio je dugogodišnji san, jer neće biti upamćen kao jedan od najubojitih golgetera bez "recke" na šampionatima sveta. Sve preko toga bio je bonus, pa i taj drugi pogodak, u poslednjim trenucima protiv Francuske, u prvoj utakmici belo-crvenih nokaut faze nakon čak 36 godina.

Zato nije bio previše utučen, pa je po završetku meča sa mnogo jačom Francuskom obavio srdačan razgovor sa zvezdom "trikolora" Kilijanom Mbapeom, što je možda bila i simbolična predaja štafete mlađoj generaciji. Neki mediji su preneli da ga je Mbape vrbovao i nagovarao da pređe u PSŽ.

Iako će na klupskom nivou karijera Levndovskog još potrajati, male su šanse da će u dresu Poljske biti i na narednom Svetskom prvenstvu 2026. u SAD, Meksiku i Kanadi, kada će imati 38 godina.

- Pitanje je koliko ću se dobro osećati fizički tada. Postoji još puno stvari van sporta koji utiču na nas igrače, rano je za procene - priznao je Levandovski.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)