FER-PLEJ MOŽE BITI PRESUDAN: Srbiji možda pobeda od 2:0 ne bude dovoljna za prolaz u osminu finala

Novosti online

02. 12. 2022. u 15:46

DOŠLO je vreme za najvažniju utakmicu reprezentacije Srbije u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva. "Orlovi" igraju ključni meč u borbi za plasman u osminu finala. Rival našoj selekciji je Švajcarska, a zanimljivo je to da bi drugog putnika u nokaut fazu iz grupe G mogao da odredi i fer-plej.

ФЕР-ПЛЕЈ МОЖЕ БИТИ ПРЕСУДАН: Србији можда победа од 2:0 не буде довољна за пролаз у осмину финала

FOTO: Tanjug/AP

Naime, "sajdžije" su u najboljoj poziciji pred poslednje kolo, pošto imaju tri boda, dok Srbija i Kamerun imaju po jedan.

Kao što je poznato našem nacionalnom timu bi minimalna pobeda bila dovoljna za prolaz, pod uslovom da "neukrotivi lavovi" ne trijumfuju protiv Brazila.

Ipak, Srbiji ni eventualna pobeda od 2:0 ne garantuje osminu finala, jer ukoliko bi se desilo da afrička selekcija savlada "selesao" sa 2:1 onda bi izabranici Dragana Stojkovića i Rigoberta Songa imali identičnu gol razliku - 5:5.

U tom slučaju odlučivao bi fer-plej, tačnije broj žutih kartona. Trenutno stanje je takvo da je Srbija do sada dobila pet žutih kartona, a Kamerun tri.

Ovo su sve računice. Najvažnije je da "orlovi" savladaju Švajcarsku i veruju da Brazil neće izgubiti od "neukrotivih lavova".

Obe utakmice poslednjeg kola grupe G na programu su ovog petka od 20 sati.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)