ŠAMAR ŠVAJCARCIMA: Gana pokazala Srbiji put ka nokaut fazi Svetskog prvenstva

Novosti online

17. 11. 2022. u 13:04

Fudbaleri Švajcarske nisu imali dobru uvertiru za Mundijal u Kataru, pošto su u Abu Dabiju poraženi od Gane rezultatom 2:0, u prijateljskom meču.

ШАМАР ШВАЈЦАРЦИМА: Гана показала Србији пут ка нокаут фази Светског првенства

Foto: EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Selektor "sajdžija" Murat Jakin na teren je poslao skoro pa najjaču postavu, ali njegov tim je pružio bledu partiju, pa se sada sigurno upalio alarm pred mečeve na šampionatu sveta sa Kamerunom, Brazilom i Srbijom.

Naravno, treba uzeti u obzir da su prijateljske utakmice jedno, a takmičarske nešto sasvim drugo. Ova Švajcarska je takmičarski nastrojena ekipa i jako je opasna u turnirskim formatima.

Ipak, danas im ništa nije polazilo od ruke. Nisu imali dobra rešenja u napadu, Gana ih je sačekala i nokautirala u završnih 20 minuta.

Gana je sa druge strane bila na ozbiljnom nivou i pokazala da baš i neće biti toliko autsajder u grupi sa Portugalom, Urugvajom i Južnom Korejom, što joj mnogi predviđaju.

Izbranici Oto Ada rešili su meč u svoju korist golovima u 70. i 74. minutu. Prvi pogodak postigao je defanzivac Sautemptona Salisu, kada se najbolje snašao u gužvi koja je nastala u petercu nakon kornera i glavom matirao Zomera.

Drugi je delo napadača Bristol sitija Semenja, posle još jedne smušenosti Švajcaraca u kaznenom prostoru.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)