VAHINA TREĆA NESREĆA: Odveo Maroko na Mundijal pa dobio otkaz, ovo mu se već dva puta dešavalo

Novosti online

11. 08. 2022. u 16:47

LEGENDARNI fudbaler Veleža i reprezentacije Jugoslavije Vahid Halilhodžić uspeo je da ostvari neslavni het-trik. Mesecima se već nagađalo da li će popularni Vaha ostati na čelu fudbalske reprezentacije Maroka, a konačno su u FS severnoafričke zemlje prelomili i odlučili da se zahvale bosanskohercegovačkom stručnjaku.

ВАХИНА ТРЕЋА НЕСРЕЋА: Одвео Мароко на Мундијал па добио отказ, ово му се већ два пута дешавало

FOTO:

Nesporazumi na relaciji Halilhodžić - FS Maroka počeli su još za vreme kvalifikacija kada se selektor odlučio na drastične mere i iz reprezentacije odstranio najveće zvezde tima, Hakima Ziješa iz Čelsija i Nusraija Mazrauija iz Bajerna (objica bivši saigrači Dušana Tadića u Ajaksu), kao i još nekoliko igrača iz evropskih klubova.

Dok su trajale kvalifikacije, Savez nije mnogo brinuo jer su sviočekivali da će Vaha ipak uvrstiti najveće zvezde na spisak za Mundijal, ali vremenom je svima postalo jasno da tvrdoglavi Mostarac nema nameru da to učini.

- S obzirom na nesuglasice između FS Maroka i selektora Vahida Halilhodžića o tome kako najbolje pripremiti reprezentaciju za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, dve strane su odlučile da se raziđu -  saopštili su iz Saveza.

Iz Saveza su sada obećali navijačima da će Hakima Ziješa vratiti u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo.

Ovo je treći put u karijeri da je Halilhodžić uoči nastupa na Svetskom prvenstvu dobio otkaz od saveza čiji nacionalni tim je odveo na Mundijal. Prethodno mu se to dogodilo s Obalom Slonovače 2010. godine i s Japanom 2018. godine, dok je Alžir odveo na SP u Brazilu 2014. godine i tamo ostvario istorijski uspeh, plasiravši se sa pustinjskim lisicama u osminu finala.

Halilhodžić je vodio Maroko u 30 utakmica i upisao 20 pobeda uz samo tri poraza. Ostavlja reprezentaciju na 22. mestu FIFA rang liste.

Maroko će na Svetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom. Ime novog selektora već je poznato, biće to nekadašnji fudbaler Ažaksioa Valid Regragui.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)