ITALIJA JE PONOVO U MODI: Piksi kroji spisak za Katar, ko će na kraju obezbediti vizu?

M. Blažić

27. 07. 2022. u 10:06

STARTNE pozicije za o(p)stanak na spisku Dragana Stojkovića - Piksija za Svetsko prvenstvo u Kataru su uveliko zauzete, sada je "orlovima" ostalo još da ih kroz klupsku jesen "pečatiraju" i u novembru krenu na planetarnu smotru fudbala. Otud i ne čudi da je nekoliko fudbalera koji su u prethodnom periodu bili standardni u Piksijevim vizijama tokom leta promenili sredine kako bi prikupili minutažu i održali formu za ono najvažnije što nas čeka od 21. novembra do 18.decembra.

ИТАЛИЈА ЈЕ ПОНОВО У МОДИ: Пикси кроји списак за Катар, ко ће на крају обезбедити визу?

Foto: Tanjug

Ono što je na prvu loptu primetno kada se pogleda spisak reprezentativaca sa poslednjih, junskih, akcija u Ligi nacija (plus Vlahović i Nastasić koji su tada izostali) je to da će selektor Srbije tokom jeseni što na malom ekranu, što uživo na stadionima, biti najviše skoncentrisan na dešavanja u Seriji A.

Na "čizmi" će u novoj sezoni formu brusiti čak 11 reprezentativaca, što je za dva više u odnosu na prethodnu sezonu, s obzirom da je Nemanja Radonjić stigao u Torino, a Luka Jović u Fiorentinu. Kako je prelazni rok još u toku postoji realna mogućnost da se čak i 50 odsto fudbalera sa završnog spiska za Katar "pronađe" na terenima najkvalitetnije italijanske lige.

Interesantno je da su dva golmana trenutno na radu u Španiji. Marko Dmitrović počinje da troši drugu sezonu u Sevilji, dok je Predrag Rajković nedavno zamenio dres francuskog Remsa Majorkinim. Pored tandema sa gol linije u Primeri će tokom jeseni igrati još četvorica "orlova" - Stefan Mitrović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Maksimović (Hetafe) i Uroš Račić (Valensija).

Više od jednog Srbina na Stojkovićevom spisku imaju još samo dve zemlje - Nemačka i Portugalija. U Bundesligi je, ipak, trenutno siguran samo Miloš Veljković iz Verdera, dok je Filip Kostić iz Ajntrahta i dalje interesantan nekolicini engleskih i italijanskih klubova. U Portugaliju, u redove Benfike, je tokom leta stigao Mihajlo Ristić iz Monpeljea, a u toj zemlji je već starosedelac Marko Grujić, prvotimac Porta.

Po jednog predstavnika iz redova srpskog nacionalnog tima bi u Kataru trebalo da imaju Austrija (Pavlović), Engleska (Mitrović), Holandija (Tadić), Grčka (Živković), Belgija (Ilić), Poljska (Mladenović), Izrael (Jovanović), Srbija (Eraković) i SAD (Joveljić). Još mesec dana je pred srpskim internacionalcima vremena za promenu dresa, a nešto više od tri da Dragana Stojkovića ubede da im je mesto u avionu za Dohu. Ono što je sasvim izvesno i već sada kristalno jasno, bez obzira na prelazni rok i učinak tokom jeseni, je to da će primarno "orlovsko gnezdo" biti na italijanskim terenima.

ČLANOVI A TIMA

ITALIJA (11)

Vanja Milinković-Savić, Nemanja Radonjić, Saša Lukić (Torino), Luka Jović, Nikola Milenković, Aleksa Terzić, Matija Nastasić (Fiorentina), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Darko Lazović, Ivan Ilić (Verona), Dušan Vlahović (Juventus).

ŠPANIJA (6)

Predrag Rajković (Majorka), Nemanja Gudelj, Marko Dmitrović (Sevilja), Stefan Mitrović, Nemanja Maksimović (Hetafe), Uroš Račić (Valensija).

NEMAČKA (2)

Miloš Veljković (Verder), Filip Kostić (Ajntraht).

PORTUGALIJA (2)

Mihailo Ristić (Benfika), Marko Grujić (Porto).

ENGLESKA (1)

Aleksandar Mitrović (Fulam)

HOLANDIJA (1)

Dušan Tadić (Ajaks)

AUSTRIJA (1)

Strahinja Pavlović (Salcburg)

GRČKA (1)

Andrija Živković (PAOK)

POLjSKA (1)

Filip Mladenović (Legija)

BELGIJA (1)

Marko Ilić (Kortrajk)

IZRAEL (1)

Đorđe Jovanović (Makabi TA)

SRBIJA (1)

Strahinja Eraković (C. zvezda)

SAD (1)

Dejan Joveljić (LA Galaksi)

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)