JOKIĆ PROTIV DONČIĆA: Spektakl u LJubljani, svi će gledati meč Slovenija - Srbija

Novosti online

26. 07. 2022. u 11:22

NIKOLA Jokić i Luka Dončić su košarkaški majstori, a sada će ceo svet imati priliku da ih vidi kako igraju jedan protiv drugog u reprezentativnom dresu.

ЈОКИЋ ПРОТИВ ДОНЧИЋА: Спектакл у Љубљани, сви ће гледати меч Словенија - Србија

Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Naime, Srbija i Slovenija odigraće prijateljski meč u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo 17. avgusta u "Stožicama" u Ljubljani, a dva lidera svojih selekcija zajedno sa saigračima će pokušati da prirede spektakl ljubiteljima igre pod obručima.

As Denvera bi trebao da se nađe u timu Svetislava Pešića pošto NBA pravila nalažu da igrač 28 dana pre početka Evropskog prvenstva može da se priključi nacionalnom timu. S obzirom na to da Evrobasket počinje 1. septembra, trebalo bi da Jokić igra protiv "zmajčeka".

Košarkaški savez Slovenije je ovaj duel najavio na svom Instagram nalogu sa fotografijom na kojoj su u prvom planu NBA zvezde Dalas maveriksa i Nagetsa.

Ovo će biti prvi duel Srbije i Slovenije nakon onog čuvenog finala Evropskog prvenstva 2017. godine, kada je naš rival došao do zlata predvođen Igorom Kokoškovim sa klupe.

Poznato je i da će meč "zmajčeka" i "orlova" početi u 20.15.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo se igra od 1. do 18. septembra, a održava se u četiri zemlje - Nemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a