NEJMAR OSTAJE U PARIZU: Slavni Brazilac sa "svecima" do 2025. godine

G. Č.

08. 05. 2021. u 15:04

FUDBALSKI klub PSŽ saopštio je u subotu da je Nejmar potpisao novi ugovor sa ovim klubom. Ugovor je potisan na tri godine, do 30. juna 2025. godine.

НЕЈМАР ОСТАЈЕ У ПАРИЗУ: Славни Бразилац са свецима до 2025. године

FOTO: AP

Time je pao kamen sa srca navijačima "svetaca" koji su se pitali u kom će sastavu sledeće sezone da nastupa njihov omiljeni klub.

- Veliko mi je zadovoljstvo da produžim avanturu u Paris Sen Žermenu - rekao je Nejmar posle potpisivanja novog ugovora. - Veoma sam srećan u Parizu. Pravi je ponos biti deo ovog tima, raditi sa tim igračima, ovim sjajnim trenerom i biti deo istorije ovog kluba. To su stvari zbog kojih još više verujem u ovaj veliki projekat. Ovde sam odrastao kao čovek, kao ljudsko biće i kao igrač. Veoma sam srećan što produžavam ugovor i nadam se da ću ovde osvojiti još puno trofeja.

U saopštenju se podseća da je 29–godišnji Brazilac u PSŽ došao 2017. godine i da je izgradio mesto među legendama ovog kluba.

Tokom 112 odigranih mečeva, pariska "desetka" je postigla 85 golova uz 51 odlučujuće dodavanje. Nejmar je time ušao među deset najefikasnijih igrača PSŽ-a, podsećaju u pariskom klubu, uz isticanje njegovih izuzetnih poteza i nadahnuća.

U crveno-plavom dresu Nejmar je osvojio devet trofeja: tri prvenstva Francuske (2018, 2019, 2020), dva Kupa Francuske (2018, 2020), dva Liga kupa (2018, 2020) i dva Trofeja šampiona (2018, 2020) u kome se sastaju prvak i osvajač kupa.

U saoštenju se naglašava da se Nejmar takođe istakao kao glavni akter na putu PSŽ-a do prvog finala Lige šampiona 2020. godine u trenutku kada je klub slavio pedesetu godišnjicu postojanja.

- Ponosan sam zbog toga što je Neimar danas potvrdio svoj dugoročni angažman, do 2025. godine, u okviru porodice PSŽ, čije će navijače i dalje oduševljavati. Veoma smo srećni što ćemo ga i dalje gledati kao deo našeg projekta i što ce biti s nama još dugi niz godina – poručio je Naser Al Helaifi, predsednik Pari Sen Žermena.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)