OSUĐEN NA DESET GODINA: "Navijač" Čelsija skupo plaća antisemitske poruke na društvenim mrežama

Novosti online

30. 04. 2021. u 16:24

ČELSI se uključi9o u aktivnu kampanju protiv rasizma na društvenim mrežama uperenog protiv sportista. Uprava plavaca zabranila je jednom huliganu da prisstvuje utakmicama kluba u narednih deset godina jer je na društvenim mrežama.

ОСУЂЕН НА ДЕСЕТ ГОДИНА: Навијач Челсија скупо плаћа антисемитске поруке на друштвеним мрежама

Foto: EPA-EFE/ Alex Livesey / POOL

Klub je u saopštenju naveo da je posle završetka sudskog postupka u februaru, sproveo sopstvenu istragu i odlučio da jednoj osobi zabrani dolazak na utakmice Čelsija u narednih 10 godina.

- Svi u Čelsiju su ponosni što su deo raznolikog kluba. Naši igrači, osoblje, navijači i posetioci dolaze iz širokog spektra porekla, uključujući i Jevrejsku zajednicu i želimo da obezbedimo da se svi osećaju bezbedno, vrednovano i uključeno. Nećemo tolerisati bilo kakvo ponašanje navijača koje šteti tom cilju - naveo je Čelsi u saopštenju.

Istovremeno je Mančester junajted zabranio dolazak na utakmice šestorici svojih navijača, pošto su na društvenim mrežama vređali fudbalera Totenhema Son Hjun Mina, po završetku utakmice u Premijer ligi 11. aprila.

Fudbalski savez Engleske i klubovi pokrenuli su akciju bojkota društvenih mrežau znak protesta protiv rasističkih uvreda na račun igrača. Akciji su se priključili brojni mediji, kao i sportisti koji se ne bave fudbalom, među kojima i sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton.

Bojkot će početi popodne i trajaće do ponedeljka kasno uveče.

Prvi član Kuće slavnih Premijer lige i legenda Arsenala Tijeri Anri nedavno je optužio vlasnike društvenih mera za licemerje jer zabranjuju trivijalne stvari, a tolerišu rasizam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati