KUĆA SLAVNIH PREMIJER LIGE: Glasajte da se Vidić pridruži Šireru i Anriju (FOTO)

Novosti online

26. 04. 2021. u 21:38

LEGENDA srpskog fudbala i Mančester junajteda Nemanja Vidić malazi se među nominovanim fudbalerima za prvu generaciju Kuće slavnih Premijer lige, zajedno sa još 23 sve same legende najjače fudbalske lige na svetu.

КУЋА СЛАВНИХ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Гласајте да се Видић придружи Ширеру и Анрију (ФОТО)

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Alan Širer i Tijeri Anri inaugurisani su kao prva dva igrača, a za još šest mesta "boriće  se" 23 nominovana igrača, među kojima je i nekadašnji štoper Mančester junajteda i srpske reprezentacije.

Tu je naravno i njegov partner iz odbrane crvenih đavola  Rio Ferdinand, kao i još sedam bivših igrača Junajteda (osam, ako računamo i Majkla Ovena, koji je ipak, i s razlogom, predstavljen u dresu Liverpula). To su: Dejvid Bekam, Erik Kantona, Endi Kol, Roj Kin, Peter Šmajhel, Pol Skols i Robin van Persi, koji je sa uspehom nastupai za Arsenal.

Zanimljivo je da nema Rajana Gigsa, a mogući razlog je problem koji Velšanin ima sa zakonom ovih dana.

Priliku da se pridruže klupskom kolegi Anriju imaće nekadašnji igrači Arsenala Toni Adams, Denis Bergkamp, Sol Kempbel, Patrik Vijeira i Jan Rajt.

Iako je i on nastupao za Arsenal, Ešli Kol je na listi kandidata predstavljen u dresu Čelsija, a pored njega čast plavaca brane Didije Drogba, Frank Lampard i Džon Teri.

Robi Fauler, Stiven Džerard i pomenuti Majkl Oven brane boje Liverpula.

Ostale klubove Premijer lige predstavljaju Njukaslov Les Ferdinand i legenda Sautemptona Met Le Tisije.

Vidićeva nominacija popraćena je tekstom u kom stoji:

FOTO: Printskrin/Premijer liga

"Dva puta izabran za najboljeg igrača Premijer lige - 2008/09 i 2010/11. Njegova izuzetna duel-igra i čitanje protivnika kao i spremnost da postavi glavu tamo gde neki ne bi ni nogu, omogućili su mu da osvoji pet titula Premijer lige od čega dve kao kapiten.

Vidić je zabeležio neverovatnih 95 utakmica bez primljenog gola na 211 premijerligaških nastupa."

Za svoje favorite možete da glasate na ovom linku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)