LEGENDA ROME NA NOVOM ZADATKU: De Rosi počinje trenersku karijeru u reprezentaciji Italije

Novosti online

18. 03. 2021. u 16:53

BIVŠI italijanski fudbaler Danijele de Rosi potpisao je danas sa Fudbalskim savezom Italije ugovor prema kojem će postati deo stručnog štaba reprezentacije te zemlje.

ЛЕГЕНДА РОМЕ НА НОВОМ ЗАДАТКУ: Де Роси почиње тренерску каријеру у репрезентацији Италије

Foto: AP

De Rosi će svoju trenersku karijeru početi narednog vikenda, kada je zakazano okupljanje reprezentacije u italijanskom mestu Kovercijanu.

"Ponosan sam što sam započeo ovu novu karijeru sa nacionalnim timom i zahvaljujem predsedniku saveza i selektoru Manćiniju na poverenju i na prilici. Biće emotivno vratiti se u Kovercijano, što za mene znači povratak kući i ponovni susret sa toliko bivših saigrača i prijatelja, kako u stručnom štabu tako i u ekipi, i jedva čekam da počnem", rekao je 37-godišnji De Rosi.

De Rosi je za Italiju odigrao 117 utakmica, a 2006. godine sa reprezentacijom je osvojio titulu Svetskog prvaka. "Radiću sa entuzijazmom, znajući da sam tek na početku i da moram još toliko toga da naučim, ali nadam se da ću moći i pružiti pomoć selekciji", dodao je on.

Veći deo fudbalske karijere proveo je u Romi, za koju je igrao od 2001. do 2019. godine, da bi karijeru završio prošle godine u argentinskom timu Boka Juniors.

De Rosi će na trenerskom mestu ostati i nakon Evropskog prvenstva, koje se završava u julu ove godine.

"Veoma sam zadovoljan što se Danijele pridružio našoj ekipi, siguran sam da će momcima moći da da važan doprinos i nadam se da će mu ovo prvo iskustvo biti korisno u budućnosti", rekao je selektor italijanske reprezentacije Roberto Manćini.

Fudbaleri Italije prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igraju protiv Severne Irske na svom terenu 25. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna