PROŠIRENA ISTRAGA: Novi dokazi u slučaju Maradona, ovih pet ljudi se sumnjiči za ubistvo iz nehata

Novosti online

09. 02. 2021. u 18:17

ISTRAGA u slučaju smrti najboljeg fudbalera sveta svih vremena Dijega Armanda Maradone proširena je sa dvoje na petoro ljudi, koji se sumnjiče za ubistvo iz nehata slavnog El Pibea.

ПРОШИРЕНА ИСТРАГА: Нови докази у случају Марадона, ових пет људи се сумњичи за убиство из нехата

Foto: Tviter

Pored ličnog lekara Leopolda Lukea i psihijatrice Agostine Košakove koji su od ranije pod istragom, u utorak su obuhvaćeni psiholog Karlos Dijaz i medicinski tehničari Dajana Madrid i Rikardo Almiron.

Za sada nema konkretne optužnice, ali se očekuje da sva pomenuta lica budu zvanično ispitana u narednom periodu.

Kako je za sada utvrđeno, Dijaz je prvi ušao u Maradoninu sobu u vreme smrti i besuspešno pokušao da mu ukaže prvu pomoć pre nego što je pozvao hitnu pomoć. Almiron je bio dežuran tokom noći i rekao je da je Maradona spavao kada je on otišao u 6.30 ujutru, oko šest sati pre nego što je upućen poziv hitnoj pomoći.

Dijana Madrid već je priznala da je slagala kada je u prvom ispitivanju rekla da je obišla Dijega Maradonu ujutru kada je preuzela smenu. Ona je navela da je laž izrekla zato što ju je pritiskala firma preko koje je angažovana.

Istraga obuhvata period od 3. novembra kada je jedan od najboljih fudbalera u istoriji svetskog fudbala imao krvarenje na mozgu, sa posebnim fokusom na dane između 11. i 25. novembra, odnosno od izlaska iz bolnice do smrti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna