UŽIVA U HIHONU I NE OČEKUJE POZIV Uroš Đurđević: Zaobilazili su me selektori do sada, nema razloga da se to promeni

Ž. UROŠEVIĆ

03. 01. 2021. u 22:02

BLISTAVE partije i deset golova u tekućoj sezoni za Sporting Hihon, dva su jaka razloga zbog kojih je Uroš Đurđević (26) hit fudbaler u drugoj ligi Španije.

УЖИВА У ХИХОНУ И НЕ ОЧЕКУЈЕ ПОЗИВ Урош Ђурђевић: Заобилазили су ме селектори до сада, нема разлога да се то промени

FOTO: Privatna arhiva

Klub se bori za povratak u Primeru, a nekadašnji golgeter Partizana se nalazi na drugom mestu liste strelaca i juri "zlatnu kopačku" popularne Segunde.

U aktuelnom prelaznom roku pljušte ponude sa svih strana, ali uprava Hihona ne želi tek tako da se odrekne svog dragulja. Ipak, i Uroš bi, bar za nešto želeo da se pita.

- Nemam neku izrazitu želju, kada je u pitanju klub u kojem bih voleo da nastavim karijeru - ističe Đurđević, za "Novosti".

- Treću godinu sam u Hihonu, i ovde mi je zaista prijatno. Zajedno sa porodicom uživam u prelepom gradu, gde me izuzetno poštuju. Španija je moj jedini izbor u ovom momentu, ali kada je fudbal u pitanju nikada ne treba biti izričit.

Bivši igrač Rada, Vitesea, Palerma, Olimpijakosa i Partizana nemilosrdno rešeta mreže. Međutim, uveren je da bi učinak bio još bolji da je na stadionima publika.

- Sablasno sve deluje. Čujem se svaki zvuk, kako onoga što se događa na terenu, tako i van njega. Huk iz gledališta, jednostavno te tera da ideš preko svojih mogućnosti.

FOTO: Privatna arhiva

Urošu se ispunila želja da igra u zemlji iz koje je njegov idol.

- Svi moji prijatelji znaju da sam još u detinjstvu bio opčinjen umećem Fernanda Toresa.

U to vreme je bio iznad svih i svaki pogodak iz dečjih dana proslavljao sam njegovim imenom.

MAŽIĆ ME SAČUVAO ZA DERBI

ĐURĐEVIĆ je otkrio kako ga je sudija Milorad Mažić "sačuvao" suspenzije na meču pre večitog derbija, dok je bio u Partizanu.
- Mažić je pozvao Leonarda i mene u svoju svlačionicu pre susreta. Rekao nam je da pripazimo na ponašanje, ružne gestikulacije i slično, jer smo obojica imali kartone i pretila je suspenzija, koja bi značila izostanak sa duela sa Zvezdom. Tokom utakmice su mi u ušima odzvanjale Mažićeve reči. Bilo je teško, ali smo Leo i ja emocije uspeli u sebi da zadržimo. A Mažić je potvrdio da je veliki gospodin i čovek - kaže Uroš.

U seniorskoj karijeri je Đurđević postigao 82 gola u svim takmičenjima. Jedan mu je draži od ostalih.

- Lepih je bilo mnogo. A najdraži je onaj u dresu Partizana protiv Vojvodine, spoljnom, baš u danu kada sam saznao da ću da postanem otac. Konkurenciju bi,

Za razliku od "zveri" koja teroriše golmane Segunde, u privatnom životu je Uroš "mala maca".

- Porodica, mir, kućni ambijent, su deo onoga što me istinski ispunjava. U šetnji sa suprugom provodim najviše vremena. Nisam pristalica burnog života. Zaista, gledam svaki slobodan trenutak da provedem igrajući se sa decom.

Mada igra sjajno i nalazi se u najboljim fudbalskim godinama, ne očekuje poziv u A reprezentaciju Srbije (za omladinsku i mladu je nastupao 44 puta).

- Ako su me do sada selektori zaobilazili, nema razloga da se tako ne nastavi. Verovatno ne posedujem kvalitet vredan poziva. Mitrović je naš najbolji igrač, Jović je nadolazeći, a sve više se nameće Vlahović... Gde je tu moje mesto? Ja sam realan čovek i ne želim nikome da se namećem. U životu sam sve stvorio radom, bez bilo čije pomoći. Jedino je moja porodica bila uvek uz mene, i to mi je sasvim dovoljno. Reprezentaciji želim sve najbolje. Ja imam druge planove - poručio je Đurđević.

ZBOG VAR - RADOST "NA ODLOŽENO"

UROŠU se ne sviđa novitet u fudbalu - VAR.

- Veliki sam protivnik sprovođenja bilo kakve tehnologije u fudbalu. Ne znam kakva je korist od svega toga, kada su greške i dalje prisutne. Igra je značajno usporena, jer se posle spornih situacija i po nekoliko minuta čeka konačna odluka. Dva gola sam postigao Las Palmasu, i kod oba sam morao da čekam izveštaj iz VAR sobe. Radovao sam se "odloženo". Prirodnije je da sudija na terenu direktno odluči o svemu - ističe naš fudbaler.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!