ZVEZDIN BISER NEPRIKOSNOVEN: Nikolić po statističkim parametrima predvodi Zvezdu

Novosti online

03. 01. 2021. u 15:25

ЗВЕЗДИН БИСЕР НЕПРИКОСНОВЕН: Николић по статистичким параметрима предводи Звезду

FOTO: M. Vukadinović

MLADI vezista Crvene zvezde Veljko Nikolić je 28 puta obukao dres Crvene zvezde u protekloj polusezoni, po tom podatku izjednačio se sa Milanom Gajićem od koga je skupio 162 minuta više.

Po podacima koje je Crvena zvezda objavila na zvaničnom sajtu Nikolić je na terenu proveo 2049 minuta, a jedino ga nije bilo na terenu za duele sa Omonijom u evropskim kvalifikacijama, kao i protiv Radnika u Surdulici. 

Uspeo je da tri puta pogodi mrežu rivala i isto toliko asistira. Ipak, još jedan fudbaler se na toliko mečeva našao na terenu, premda je vremenski to bilo kraće - Milan Gajić je 1887 minuta pokrivao desnu aut-liniju.

Upravo ovaj podatak potvrdio je tvrdnje čelnika kluba o forsiranju mladih igrača. Osim što je Crvena zvezda tokom jeseni imala sedam "bonus" igrača u sastavu, i što postoje indicije da će taj broj na proleće biti još veći - naši mladi fudbaleri su zaista igrali i imali veliku minutažu.

Nikolić je po broju odigranih utakmica iza sebe ostavio Milana Borjana koji je nastupio na 27 mečeva, Borjan je imao više minuta zbog pune minutaže, te je u tom segmentu ispred mladog Nikolića. 

Takođe, 27 puta se na terenu našao i Miloš Degenek sa 2201 skupljenim minutom, a meč manje ima, još jedan mladi igrač - NJegoš Petrović (1436), kao i Radovan Pankov (1863). 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)