FUDBAL SE MENJA: Ovo su igrači i treneri čekali, nova pravila od januara!

Novosti online

16. 12. 2020. u 20:40

ФУДБАЛ СЕ МЕЊА: Ово су играчи и тренери чекали, нова правила од јануара!

foto: N. Paraušić

ORGANIZACIJA koje se brine o fudbalskim pravilima IFAB sastala se ne bi li razgovarala o mogućoj promeni pravila koja bi stupila na snagu u januaru 2021. godine.

IFAB je saopštio da se skoro godinu dana razmišljalo o ovome i da su održane brojne konsultacije sa fudbalerima, lekarima, trenerima i čelnim ljudima raznih liga. 

IFAB planira da uvede mogućnost izmene u slučaju udarca u glavu i potresa mozga fudbalera, nevezano za to da li je trener izvršio sve izmene- 

Ova organizacija se nada da će ovakav potez smanjiti rizik koji nose povrede glave u fudbalu. Druga stvar koja je bitna je to što timovi neće biti oslabljeni ukoliko dođe do neke povrede ovog tipa, jer će moći da uvedu novog igrača. 

Samo u prethodnih nekoliko nedelja u Premijer ligi smo videli povrede glave Davida Luiza i Raula Himeneza, a od januara će novo pravilo biti primenjeno u FA kupu Engleske, kao i u engleskoj prvoj ligi za žene. 

IFAB takođe razmišlja da pravilo koje je uvedeno u vreme korone, ono o pet dozvoljenih izmena tokom meča, uvede za stalno u fudbalu. Za sada je ono na snazi do 31. decembra 2021. godine, ali moglo bi da se desi da od sada pa nadalje u fudbalu gledamo pet izmena, a da uz to bude dozvoljena i jedna dodatna u slučaju teške povrede glave. 

(MONDO) 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)