JUNAJTED U NEMAČKOJ NE SME DA IZGUBI: Matić igra za opstanak u eliti

M. BLAŽIĆ

08. 12. 2020. u 09:00

TRI želje, a samo su dve propusnice za opstanak u eliti.

ЈУНАЈТЕД У НЕМАЧКОЈ НЕ СМЕ ДА ИЗГУБИ: Матић игра за опстанак у елити

ODLUKA Nemanja Matić (M. junajted) i Olmo (Lajpcig)/FOTO: EPA

Oči fudbalske Evrope večeras će biti uprte ka grupi H, koja je posle pet odigranih kola "dala" samo ekipu koja večeras završava druženje sa Evropom (Bašakšehir), dok je u borbi za prva dva mesta i prolaz u osminu finala sve potpuno otvoreno.

Mančester junajted, PSŽ i Lajpcig u poslednjih 90 minuta grupne faze ulaze poravnati na tabeli sa po devet osvojenih bodova, naravno, ne i sa jednakim šansama za obezbeđivanje jednog od prva dva mesta.

MESI - RONALDO 36. PUT

UTAKMICA grupe G između Barselone i Juventusa nema veliki takmičarski naboj, pošto su oba tima već "overila" prolaz, ali će svakako biti u žiži zbog međusobnog duela Mesija i Ronalda, prvog otkako je Portugalac napustio Španiju.

Ovo će biti njihov 36. okršaj u svim takmičenjima, a bolji skor ima Argentinac sa 16 pobeda, devet remija i deset poraza. U LŠ su se sreli u pet navrata i dva puta je slavio Mesi, dva meča su završena remijem, a jednom je trijumfovao Ronaldov tim.

U najboljoj poziciji je finalista prošlogodišnje LŠ, PSŽ, koji je pobedom na "Old Trafordu" (3:1) došao u situaciju da zavisi od svog učinka u Parizu protiv otpisanog Bašakšehira. Pobeda Nejmara i društvo vodi na prvo mesto, remi takođe donosi sigurno jedno od dva mesta koje vode dalje, a "sveci" bi mogli do proleća u Ligi šampiona čak i u slučaju senzacionalnog poraza.

Računica tima našeg Nemanje Matića u Lajpcigu je jasna, pošto je remi dovoljan za prolaz. Prvo mesto u grupi može da donese i remi ukoliko PSŽ ne savlada Bašakšehir.

Najmanje prostora za kalkulisanje ima Lajpcig, koji zbog poraza u Mančesteru (0:5) mora da juriša na pobedu, i svaki drugi ishod ga seli u Ligu Evrope. Lajpcig može i do prvog mesta, ukoliko se njegova pobeda nad Junajtedom poklopi sa remijem ili porazom PSŽ.

VEĆ U OSMINI

Bajern (grupa A)

M. siti (grupa C)
Porto (grupa C)
Liverpul (grupa D)
Čelsi (grupa E)
Sevilja (grupa E)
Borusija D. (grupa F)
Barselona (grupa G)
Juventus (grupa G)
l Žreb za osminu finala je 14. decembra

U grupi E su sva četiri mesta na tabeli "zacementirana", dok će grupa G doneti samo borbu za prvo mesto Barselone i Juventusa, odnosno duel za opstanak u Evropi kijevskog Dinama i Ferencvaroša. U grupi F Borusija iz Dortmunda je obezbedila drugu fazu takmičenja, a isto će učiniti i Lacio, ukoliko izbegne poraz na svom terenu od Briža.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a