POSLEDNJA MARADONINA ŽELJA NIJE ISPUNJENA: Dijegovoj porodici se nije svidela ideja najvećeg fudbalera svih vremena

Novosti online

27. 11. 2020. u 08:34

LEGENDARNI fudbaler Dijego Maradona je sahranjen, posle mnogo nereda u Buenos Ajresu, a ništa mirnije nije bilo ni u drugim gradovima gde je ostavio trag.

ПОСЛЕДЊА МАРАДОНИНА ЖЕЉА НИЈЕ ИСПУЊЕНА: Дијеговој породици се није свидела идеја највећег фудбалера свих времена

FOTO: AP

Na obdukciji Maradone radilo je pet forenzičkih patologa i utvrđeno je da je umro od kutne, kongestivne i hronične srčane insuficijencije. Ovaj problem je dalje generisao i akutni edem pluća, što je dovelo do tragičnog ishoda, a sada se pojavljuju novi detalji...

Prvobitne informacije govorile su da ga je rođak Erera poslednji video, noć utorak na sredu, dok je u međuvremenu utvrđeno da je Maradona davao znake života i narednog jutra.

Naime, medicinski brat Rikardo obišao ga je u sredu oko 6.30 i tvrdi da je Maradona tada disao.

Tokom autopsije utvrđeno je da je Maradona umro u sredu oko podne, dakle oko šest sati pošto je poslednja osoba videla da daje znake života.

Zanimljivo je da je Maradona pre smrti rekao prijateljima da želi da ga "balsamuju i izlože navijačima", što se na kraju naravno nije desilo...

- Kada je spomenuta ideja statue, Maradona je rekao 'ne, hoću da me balsamuju'", rekao je njegov prijatelj novinar Martin Arevalo uz dodatak da je "El Pibe" tako želeo da zauvek ostane sa navijačima, ali njegova porodica nije potvrdila ove priče i odlučila se za klasičnu sahranu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)