BIVŠI TRENER RODŽERA FEDERERA: Novak je sam sebi najveći neprijatelj!

Novosti online

04. 11. 2020. u 18:12

БИВШИ ТРЕНЕР РОЏЕРА ФЕДЕРЕРА: Новак је сам себи највећи непријатељ!

FOTO: EPA

NOVAK Đoković imao je prilično turbulentnu 2020. godinu, svašta mu se izdešavalo, a to je bilo i tema komentara čuvenog teniskog stručnjaka Pola Alakona.

Bivši trener Pita Samprasa i Rodžera Federera je dao intervju za "Tennis channel" u kom je izneo mišljenje da su sva ta dešavanja uticala na Đokovića.

“Čini se da svako od nas sebi može da bude najgori neprijatelj. Da budem iskren, mislim da jeste”, rekao je Pol Anakon.

Najpre se osvrnuo na "Adrija tur".

“On je sledio sve protokole koji su važili za anjegovu zemlju. Mnogo sam čitao o tome šta se tamo stvarno dešavalo. Ima mnogo toga različitog od onog što smo čuli. Sledio je uputstva Vlade Srbije, to je sve bilo sa dobrom namerom, ali su saveti bili loši”.

Potom i na diskvalifikaciju sa US opena.

“To što je bilo u NJujorku je nesreća. Nažalost kao igrači smo odgovorni za ono što se dogodi na terenu, dobro ili loše. Sve zavisi od vas, naravno da nije imao nameru, ali dogodilo se i to je u potpunosti njegova greška”.

Usledila je i kritika zbog Novakovog osnivanja nove teniske organizacije.

“Pokušaću to da gledam iz dva ugla. Pretvaraću se da sam njegov trener, tada bih mu rekao, kloni se toga, to je poslednje što želiš da radiš’. To bih mu savetovao jer ima mnogo toga o čemu treba da vodi računa u smislu rezultata i rekorda koje želi da postigne”, rekao je Anakon i zaključio:

“Drugi ugao u svemu je iz prizme bivšeg igrača, člana Saveta igrača. Bio sam u upravi šest godina. Znam svu složenost toga, okruženje je veoma teško. Pokrenuti inicijativu o tome u ovoj situaciji je greška. I način na koji je sve urađeno. Izašli su sa svim tim bez jasnih naznaka kako će sve funkcionisati. U stilu, bacili su predlog pred nas i svi su se pitali, šta sad da radimo? Jednostavno, nije u tome bilo dovoljno informacija".

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)