CELA BARSELONA NA NOGAMA: Slave Leo i Katalonija

Đ. S.

28. 10. 2020. u 22:55

ЦЕЛА БАРСЕЛОНА НА НОГАМА: Славе Лео и Каталонија

FOTO: AP

KATALONIJA slavi!

Otišao je čovek koji je za šest godina vlasti zaratio sa Leom Mesijem, "botovao" protiv igrača na društvenim mrežama i klub doveo na rub finansijske propasti. Neopoziva ostavka Đozepa Bartomeua i njegove upravničke svite iz čelnih fotelja u Barseloni dočekana je u španskoj pokrajini kao trofej Lige šampiona, pošto teško da postoji omraženiji čelnik u dugogodišnjoj istoriji od njega.

Pokušao je Bartomeu da odloži neizbežno, ali je katalonska vlada odbila njegovu ideju da se zbog virusne pandemije pomeri referendum o smeni, koji je potpisalo skoro 20.000 "sosiosa" (članovi kluba sa pravom glasa).

- Jutros sam dobio jasnu poruku katalonske vlade sa stavom da nema razloga da se ne održi referendum - saopštio je Bartomeu na oproštajnoj konferenciji.

- Mogao sam da odem posle neuspeha protiv Bajerna, ali nisam želeo klub da ostavim u rukama ljudi sa limitiranim kapacitetima. Ko bi doveo novog trenera, igrače, obezbedio Mesijev opstanak i normalizovao plate? Moja uprava i ja smo morali da ispunimo tu obavezu.

PROMENE Leo Mesi/FOTO: AP

Za Barselonu, sada je na redu glasanje za novu upravu i predsednika u roku od 40-90 dana prema statutu kluba, a jedan od kandidata Viktor Font već se oglasio povodom aktuelnih dešavaanja.

- Više od 19.000 članova su utabali put za ovo. Barsi sada treba spasavanje - napisao je Font na "Tviteru".

ODOBRIO EVROPSKU SUPERLIGU

JEDNA od poslednjih odluka na vlasti Đozepa Bartomeua, bila je "aminovanje" formiranja Evropske Superlige, koja bi se sastojala od 18 najjačih klubova na Starom kontinentu. Prema njegovim rečima, to je neophodno za finansijsku egzistenciju kluba, ali tu odluku će prvo nova uprava morati da ratifikuje kako bi postala validna.

Donekle je i u pravu, pošto je klub zbog izdašnih plata i loše transfer politike u velikim dugovima, a narednog leta suočava se i sa odlaskom Mesija, koji je bio skoro viđen i ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)