SLAVSKI KOLAČ ZA SREĆU: FK Partizan obeležio krsnu slavu

M. B.

07. 10. 2020. u 00:06 >> 00:13

U PROSTORIJAMA Fudbalskog kluba Partizan juče je proslavljen veliki hrišćanski praznik, krsna slava kluba - začeće Svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg.

СЛАВСКИ КОЛАЧ ЗА СРЕЋУ: ФК Партизан обележио крсну славу

Foto FK Partizan

Crno-beli su tačno u podne održali obred sečenja slavskog kolača, koji su učinili jerej Goran Đukić iz Hrama Svetog arhangela Gavrila, sa gostom, protojerejom-stavroforom Draganom Predićem iz Hrama Pokrova Presvete Bogorodice uz prisustvo zaposlenika FK Partizan.

Foto FK Partizan

Svečanoj proslavi su prisustvovali generalni direktor Miloš Vazura, zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić, šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević, golman Vladimir Stojković, član upravnog odbora Mladen Mijatović, direktor marketinga Predrag Vujović, direktor finansija Snežana Petrović... Posle obreda i besede, održan je svečarski slavski ručak.

DECI OD MILjKOVIĆA I UROŠEVIĆA

BEKOVI Partizana Aleksandar Miljković i Slobodan Urošević odneli su juče poklone iz crno-belog butika deci u balonu u Braće Jerkovića, koji pripada Centru za zaštitu odojčadi i omladine u okviru Dečje nedelje.

- Puno mi je srce kada kao prvotimac Partizana svojim primerom mogu da vas podstaknem da se bavite sportom i ujedno školujete. Sport vam donosi mnogo toga lepog, ali su i neuspesi njegov sastavni deo. Zato budite hrabri i borite se - rekao je deci Miljković.

Dan Začeća Svetog Jovana Preteče i Krstitelja u Srbiji se proslavlja kao krsna slava, ali i kao praznik svih onih parova koji žele, a ne mogu da imaju dece. Narod kaže da će i oni, dokle god duboko veruju u Boga, zavredeti njegovu milost. Oni tog dana moraju otići u crkvu i pomoliti se ovom svetitelju, a on će im ispuniti ovu najveću želju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri