PAKAO OD ŽIVOTA ZA NEKADAŠNJEG GOLMANA MANČESTERA: Lečio sam se od alkohola i depresije, supruga me ostavila, dotakao sam dno

Novosti online

14. 09. 2020. u 22:54

TUŽNA životna priča za nekadašnjeg golmana Mančester junajteda Roja Kerola.

ПАКАО ОД ЖИВОТА ЗА НЕКАДАШЊЕГ ГОЛМАНА МАНЧЕСТЕРА: Лечио сам се од алкохола и депресије, супруга ме оставила, дотакао сам дно

Foto EPA

Bio je na Old Trafordu u slavnim vremenima tog kluba od 2001. do 2005. odigrao 72 utakmice. Sada ima 42 godine i za sobom velike probleme, jer je prošao kroz lečenje od alkoholizma i depresije.

Bivši golman zaista velikih klubova, poput Vest Hema, Glazgov Rendžersa, Olimpijakosa i drugih, završio je karijeru prošle godine u Linfildu, poluprofesionalnom klubu u Severnoj Irskoj, za čiju reprezentaciju je nastupio 45 puta.

Gostujući u podkastu Mančester junajteda, on je otvoreno pričao o svojim problemima i priznao da dobro zna da je alkoholizam bio posledica njegove depresije.

"Dajte da pokušam da objasnim... Bio sam u depresiji, radio sam iste stvari svakog dana i našao sam se u maloj rupi, koja je postajala sve veća i veća. Bio sam povređen i nisam ni išao na trening, pa su mi rekli da uzmem dva meseca slobodno. I tako sam ušao u rutinu, ustajao sam u 10 sati, odmah sam počinjao da pijem i pio sam ceo dan".

"Supruga i deca su dolazili i bio sam toliko depresivan da nisam mogao da uradim bilo šta. Bio je to grozan osećaj. Da bih vam sve objasnio vratićzu se malo unazad, u period kada sam imao veliki broj prijatelja i to mi je bio problem. To je bilo kada sam bio u Vest Hemu (2005-2007). A, shvatio sam ko su mi bili prijatelji kada sam dotakao dno", rekao je Kerol.

Kerol je branio u Junajtedu u periodu kada je prvi golman bio Fabijan Bartez i osvojio je titulu 2003. godine. Potom mu je konkurencija bio Amerikanac Tim Hauard, a u svojim završnim godinama na Old Trafordu primio je čuveni gol protiv Totenhema, sa polovine terena, kada mu je iz ruku ispala lopta "opaljena" sa polovine terena i prešla crtu.

Iako taj gol nije bio priznat, ostao je kao jedan od njegovih "zaštitnih znakova" u Junajtedu.

"Moja supruga je znala da sam u lošem stanju i zato sam otišao na lečenje. U suštini, tamo su me poslali supruga i agent. Ja nisam ni bio svestan koliko sam loše u tom trenutku. Nisam hteo da se lečim i suprotstavljao sam im se. Na kraju sam otišao samo zbog njih, ali sam u sebi govorio da se neću odreći pića".

"U klinici sam se zadržao šest dana, posle toga nisam pio nedelju, a za to vreme su novinari i svi stajali ispreed moje kuće. Posle nedelju dana su prestali da dolaze, a ja sam nastavio da pijem. I tako sam se jednog dana probudio razveden i morao sam da se iselim iz porodičnog doma. Pogledao sam sebe jednog dana u ogledalo i pitao sam se 'Ko sam ja?' Nisam ni prepoznao sebe u ogledalu. Presvukao sam se i otišao kod supruge, da je molim da me primi nazad".

 "Nije pristala, ali od onda ne pijem. To je bilo pre tačno devet godina i 11 meseci", u dan pamti Kerol svoj najteži momenat.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!