INTER PRETI REKORDERU: Sevilja i milanski velikan večeras se u Kelnu bore za pehar Lige Evrope

M. J.

21. 08. 2020. u 08:10

FUDBALERI Sevilje i Intera boriće se večeras (21.00) u Kelnu za trofej Lige Evrope.

ИНТЕР ПРЕТИ РЕКОРДЕРУ: Севиља и милански великан вечерас се у Келну боре за пехар Лиге Европе

Foto: EPA

To će biti duel petostrukog osvajača i rekordera ovog takmičenja, i milanskog tima, koji je tri puta bio prvak kontinenta, ali je isto toliko puta podizao i pehar Kupa UEFA. Seviljin skor u finalima je pet od pet, dok je Interu tri od četiri.

Sevilja je pokazala da je klub koji, jednostavno, zna kako se igra u ovom takmičenju. Iako već godinama nije uspeo da zabeleži neku važniju ulogu u Ligi šampiona, u Ligi Evrope ipak dominira. Tu je španski tim na "svom terenu" i niko ne sme da ga potceni.

Sa druge strane, Inter igra prvo evropsko finale posle deset godina i bori se za trofej koji bi mogao da mu spase sezonu. Igrači "neroauzra" biće veoma motivisani i pokušaće da opravdaju prognoze mnogih koji smatraju da je Inter favorit u ovom meču.

- Izbacili smo tri velike ekipe, koje imaju veće budžete od nas - rekao je predsednik Sevilje Hoze Kastro. - U startu su imali tu prednost, ali mi smo uspeli. Sada je tu Inter, koji ima duplo veći budžet od nas. Znamo da je teško, ali smo već videli da je u ovom takmičenju sve moguće. Volimo teške izazove - istakao je Hoze Kastro.

KLADIONICE UZ ITALIJANE

PREMA kvotama stranih kladionica, fudbaleri Intera bliži su trijumfu od Sevilje.

Kvota da će slaviti klub iz Milana je 1,61, a španski predstavnik - 2,62.

Srpski reprezentativac, Nemanja Gudelj, koji se oporavio od korone i nastupio u polufinalu sa Mančesterom (2:1), pun je samopouzdanja.

- Znamo kolikim potencijalom raspolažemo, koliko mogu naši igrači i nema sumnje da nas očekuje sjajan meč. Sposobni smo da pobedimo bilo koga, kada radimo kao što smo to činili čitave sezone. I Mančester junajted i Inter su nivo Lige šampiona. Ali ako želite trofej, onda morate da pobeđujete najbolje - rekao je Gudelj.

Trener Intera Antonio Konte ostvario je veliki uspeh time što je uspeo da veoma mladu ekipu uvede u Finale i tako vrati klubu mali deo slave koju je nekada imao.

- Moramo da igramo sa velikom željom i vratimo trofej nazad u Italiju, nazad u Inter. Moramo da pokažemo da smo bolji tim. Ako jesmo, podići ćemo trofej, ako nismo, aplaudiraćemo svojim protivnicima - istakao je Konte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna