IMA VREMENA ZA TIRANU: Zvezdi je trenutno Proleter bitniji od Evrope

Beta

20. 08. 2020. u 16:33

POMOĆNI trener Crvene zvezde Nenad Milijaš rekao je danas da njegovi fudbaleri moraju da se koncentrišu na utakmicu sa Proleterom kako bi ostvarili dobar rezultat, pa tek onda da razmišljaju o duelu u Albaniji protiv Tirane u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

ИМА ВРЕМЕНА ЗА ТИРАНУ: Звезди је тренутно Пролетер битнији од Европе

Dejan Stanković foto: M. V.

- Imamo gostovanje, jednu utakmicu između dve evropske i znamo da je teška. Znamo da su bodovi bitni, svaki bod je bitan, daćemo maksimum i pokušaćemo da dođemo do tri boda tamo - rekao je Milijaš na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Zvezde igraju u petak od 18 časova u Novom Sadu protiv Proletera, utakmicu petog kola Superlige Srbije. Zvezda je u utorak pobedila Evropu 5:0, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a u utorak je čeka drugo kolo, protiv Tirane u Albaniji.

- Ima još vremena do te utakmice. Najbitnija je utakmica sa Proleterom. Razgovaraćemo, fudbaleri su profesionalci, bavimo se samo terenom i da dođemo do pozitivnog rezultata - naveo je Milijaš.

Upitan o stilu igre Zvezdinih protivnika u ligi, koja se uglavnom bazira na odbrani, Milijaš je rekao da ekipa na tome radi i da je pokazala da može i protiv "bunkera".

- Svi uglavnom igraju bunker, znamo šta je najbolje protiv toga, radimo na tome, 90 odsto utakmica igramo protiv ekipa koje se vrate nazad i čekaju šanse iz kontranapada. Kad god napadamo moramo da razmišljamo o odbrani gola. U uvodnim utakmicama smo dali mnogo golova, to što radimo pokazujemo i na terenu. Imamo mnogo dobrih igrača, a pojedinačni kvalitet zna da reši taj bunker. Uvek nam je lakše kada postignemo prvi gol - naveo je Milijaš.

Novinare je zanimalo i koliko će igrači biti pod pritiskom zbog utakmice u Albaniji.

- Razgovaramo o tome i pokušavamo da držimo koncentraciju za utakmicu sa Proleterom jer je to sada najbitnije. Normalno je da se razmišlja i o evropskoj utakmici, ali prvo ovaj korak, pa onda. Igrači će biti spremni i fokusirani da dođu do cilja - rekao je Milijaš i dodao da je ekipa imala jedan trening posle utakmice u utorak i da će posle današnjeg biti jasnija situacija oko sastava tima za meč sa Proleterom.

- Svi su zdravi, vedećemo, popričaćemo sa njima. Izvešćemo najbolji sastav od igrača koji su spremni. Ko god da igra i dobije šansu, zna se šta treba da radi, u Crvenoj zvezdi nemamo prvih 10, 11 igrača, ima tu više igrača, svako čeka svoju šansu. Ko god bude igramo daćemo svoj maksimum. Proleter je kod kuće odigrao par utakmica dosta dobro, čvrsto, nije lako doći do bodova. Nijedna utakmica nije laka, za svaku se pripremamo posebno - dodao je nekadašnji kapiten Zvezde.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu trenera Tirane da je njegova ekipa favorit u utorak, Milijaš je rekao:

- Neka bude tako, u svakoj utakmici pokušavamo da dolazimo do pozitivnog rezultata, znamo zašto ćemo ići tamo. Ima do te utakmice.

Tirana je prošla u drugo kolo pobedom u Gruziji protiv Dinama iz Tbilisija.

- Gledao sam utakmicu. S jedne strane je iznenađenje, s druge nije. Jedna je utakmica, nema popravnog, iznenađenja jesu moguća. Nama smo najbitniji mi. Sve zavisi od nas, kako se spremimo, a gledaćemo da se spremimo što bolje - naveo je Milijaš.

On je upitan i da prokomentariše spisak selektora reprezentacije Srbije Ljubiše Tumbakovića, na kome nema igrača Zvezde i Partizana, ali je rekao da je to odluka selektora i da ne želi da komentariše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)