ČUDO OD "SAMO" 360 MILIONA: Lion napravio najveću senzaciju u Ligi šampiona

ATALANTA je bila nadomak iznenađenja protiv PSŽ, nemački bikovi su pomalo neočekivano pocepali inače neprobojni jorgan Dijega Simeonea, ali pravu senzaciju ovosezonskog izdanja Lige šampiona priredili su fudbaleri Liona prošavši Mančester siti.

ЧУДО ОД САМО 360 МИЛИОНА: Лион направио највећу сензацију у Лиги шампиона

Fudbaleri Liona zasluženo u polufinalu FOTO: AP

Mnogi su prolazak protiv takođe nadmoćnijeg Juventusa pripisali stečenom kapitalu pre pandemije i pravilu gola u gostima, ali daleko od toga da je to bila puka sreća...

Naprotiv, bila je to samo najava još većeg čuda, jer kako drugačije nazvati to što je sedmoplasirani tim francuskog prvenstva izbacio englesku aždaju procenjenu na preko milijardu evra prema podacima sa specijalizovanog portala "Transfermarkt". Čisto radi poređenja, ukupna vrednost Lionovog tima je nešto manje od 360 miliona, što je prava sitnica u odnosu na neke od ostalih timova koji su doputovali u Lisabon i takmičenje završili pre njih.

- Ponosan sam na svoje momke, uspeli smo da postignemo tri gola, i prođemo, to je zbog kolektivnog duha, svi se borimo jedni za druge. Kada Musa Dembele nije startovao, rekao sam mu da će biti važno kada bude ulazio. Oduševljen sam što je Musa, koji nije dao gol u Ligi šampiona ove sezone, postigao dva - hvalio je trener Liona Rudi Garsija svog napadača kojem je franucski list "Lekip" dodelio epitet superizmene.

Međutim, sledeći rival francuskog predstavnika je ujedno i glavni favorit za osvajanje "ušatog". Bavarska mašinerija iz Minhena je demonstracijom sile protiv Barselone to i opravdala, i jasno je da će odnos snaga u sredu biti isti kao u okršaju Davida i Golijata, ali momcima iz Liona niko ne može da zabrani da se nadaju i trećem čudu.

- Bajern? Prerano je, uživajmo u plasmanu - raspoložen je bio Garsija posle istorijskog trijumfa.

I dok na istoku Francuske pucaju vatrometi i lete konfete, u Mančesteru je ponovo razočarenje emocija koja preovladava. Ni iz četvrtog pokušaja Pep Gvardiola nije uspeo da uvede skupocene "građane" u samu završnicu elitnog takmičenja, što je bio i osnovni razlog njegovog dovođenja na "Etihad".

- Šou mora da se nastavi - citirao je španski stručnjak popularne "Kvinove" - Jednom ćemo preskočiti taj kamen spoticanja i proći u polufinale. Imao sam osećaj da smo bili bolji, ali u ovom takmičenju morate da budete perfektni. Blokada ka polufinalu je uklonjena, tim je to zaslužio poslednjih godina.

BEZ ENGLEZA, ITALIJANA I ŠPANACA JOŠ OD 91"

SEZONA 2019/2020 u Ligi šampiona, specifična je po mnogo čemu. Počev od korone, do "fajnal-ejta" u Lisabonu, ali i po tome što prvi put od 1991. (tada su bili Crvena zvezda, Bajern, Marsej i Spartak iz Moskve) neće biti predstavnika iz Engleske, Italije i Španije u polufinalu elitnog takmičenja. Takođe napravljen je presedan, pošto će takođe prvi put među četiri najbolja tima u Evropi biti dva tima iz Francuske (Lion, PSŽ), i suprotstaviće se nemačkim klubovima (Bajern, Lajpcig).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ O DERBIJU U KOME NEĆE BITI AKTER: Ko ima moj broj molim ga da me ne zove tokom utakmice, igrači će znati šta treba da rade