DINAMO REŠIO PITANJE TRENERA: Mamiću klupa i mesto sportskog direktora

Beta

22. 07. 2020. u 17:26

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba imenovao je danas Zorana Mamića za novog trenera, nakon što je prethodno bio postavljen kao privremeno rešenje.

ДИНАМО РЕШИО ПИТАЊЕ ТРЕНЕРА: Мамићу клупа и место спортског директора

Foto: EPA-EFE/STR

- Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapeten, dugogodišnji sportski direktor, a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje sastav Dinama. To je posebno važno zbog toga što će odmah po završetku postojeće sezone početi nova, u kojoj su naše ambicije osvajanje nove titule šampiona Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga - navodi se u saopštenju Dinama.

Dinamo je u trenerskom mandatu Zorana Mamića osvojio pet trofeja, igrao je Ligu Evropa i Ligu šampiona.

- Mamić je u tom razdoblju promovisao i dao priliku nizu mladih igrača poput Marka Pjace, Danija Olma, Nikole More, Borne Sose, Filipa Benkovića, Josipa Brekala, Amera Gojaka. Uspesi koje je ostvario i u svojoj inostranoj trenerskoj karijeri u kojoj je sa Al Ainom igrao finale Svetskog klupskog prvenstva dodatno osnažuju odluku o njegovom imenovanju na mesto trenera - dodaju iz Dinama.

Mamić će nastaviti da obavlja i funkciju sportskog direktora, a Dinamo je to objasnio "racionalizacijom i odgovornim poslovanjem" u skladu sa ekonomskom krizom uzrokovanom pandemijom korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri