REAL APELUJE NA NAVIJAČE: Nema proslave titule

Beta

utorak, 14. 07. 2020. u 23:10

РЕАЛ АПЕЛУЈЕ НА НАВИЈАЧЕ: Нема прославе титуле

Foto: AP

FUDBALSKI klub Real apelovao je danas na svoje navijače da se ne okupljaju na uobičajenim mestima za proslave u Madridu ako taj klub osvoji titulu šampiona.

Taj apel usledio je dan nakon što je Real pobedio Granadu sa 2:1 i prišao na samo dva boda od svoje prve titule u poslednje tri godine. Pobeda protiv Viljareala u četvrtak će biti dovoljna Realu da osigura 34. titulu.

Real ima četiri boda više od drugoplasirane Barselone dva kola pre kraja šampionata.

- Svi smo svesni teške situacije koju proživljavamo i napora koji se ulažu u celom društvu kako bi se suzbio uticaj pandemije korona virusa. Fudbal takođe igra svoju ulogu u tome i uz pomoć svih smo uspeli da nastavimo takmičenje u izuzetno složenim okolnostima", naveo je Real.

- Svi mi moramo dati svoj doprinos, kao što je to bio slučaj do sada, i pokazati najveću odgovornost da izbegnemo rizik od zaraze", dodaje se u saopštenju Reala.

Klub je naveo i da igrači takođe neće posećivati mesta za proslave u prestonici Španije.

- Real unapred zahvaljuje članovima i navijačima na razumevanju. Sav trud i rad koji su uložili naši igrači, stručni štab i klub u postizanju tog mogućeg uspeha, uložen je s ciljem da trijumf podelimo s našim navijačima, ali svesni smo da nas trenutna situacija obavezuje da maksimizujemo sve potrebne mere predostrožnosti", naveo je Real.

Klub je istakao i da je njegova dužnost bila da izda ovaj apel jer "svaki mogući trijumf koji uključuje naš tim ne sme biti veliki korak unazad u bitki koju svi vodimo protiv pandemije".

Španija je bila jedna od najteže pogođenih zemalja zbog pandemije korona virusa sa gotovo 250.000 potvrđenih slučajeva i više od 28.000 smrti.

Barselona je osvojila titulu prvaka Španije u osam od poslednjih 11 sezona, uključujući poslednje dve. Real je poslednji put podigao pehar šampiona 2017. godine.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)