Neverovatna gledanos La lige: Broj gledalaca utakmica španskog prvenstva u svetu porastao za više od 48 procenata

Novosti online

19. 06. 2020. u 10:30

Televizijska gledanost utakmica španskog fudbalskog prvenstva, širom sveta,porasla je za više od 48 procenata od kako se La liga vratila u igru posle tromesečne pauze zbog nove pandemije virusa korona, saopštilo je rukovodstvo takmičenja.

Невероватна гледанос Ла лиге: Број гледалаца утакмица шпанског првенства у свету порастао за више од 48 процената

EPA

U Španiji su posle pauze zbog pandemije ponovo je zaživelo na fudbalskim terenima, ali se igra, kao i u većini Evrope, bez prisustva publike. Da su se svi uželeli kvalitetnog fudbala govori podatak da je skok gledanosti bio u svim delovima sveta, a u Africi čak 73 odsto.

U Aziji su utakmice španske lige ispred TV ekrana privukle 72 odsto više gledalaca nego ranije, prenos utakmica je bio besplatan.

U Evropi je publika bila zainteresovana za utakmice La lige56 procenata više nego ranije. Najveći skok zabeležen je u Belgiji, jednoj od retkih zemalja koja je sezonu prerano završila zbog pandemije.

Španija je takođe imala veće rejtinge, uz rast od 12 procenata.

Najveće interesovanje bilo je za mečReal Madrida i Eibaroma(3:1), izjavio je predstavnik La lige, a potom pobeda Barselone nad Majorkom (4:0) i trijumf Sevilje nad gradskim rivalom Betisom (2: 0).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna