UŽAS! Muž ubio sportistkinju, a onda ostavio jezivu poruku na vratima kuće

Novosti online

09. 04. 2024. u 20:59

Fudbal je zadesila tragedija.

УЖАС! Муж убио спортисткињу, а онда оставио језиву поруку на вратима куће

Foto: Šuterstok

Ubijena je argentinska fudbalerka Florensija Gvinjazu, a lokalni mediji otkrili su neke jezive detalje vezane za njenu smrt.


Najpre, ubio ju je njen suprug, Injasio Agustin Noto.

Svoju devojku je zadavio, tako je bar glasila prva vest, a potom ostavio na vratima poruku "Pozovite policiju, deca su sama" i - presudio sebi.


Ubivši nju i sebe, njihovi sedmogodišnji sin i petogodišnja ćerka ostali su siročići.

Pomenuta fudbalerka je bila član kluba Atletiko Argentino.

"Fudbalski savez Argentine izražava najdublje saučešće zbog ubistva Flrensije Gviniazu", ističe se u saopštenju argentinske kuće fudbala.


Sa druge strane, pomenuti klub je otkrio još jedan detalj o ubistvu njegove igračice - muž je nije "tek tako" zadavio, već je višemesečno nasilje, zbog kog je i hapšen, okončano prebijanjem na smrt.

U saopštenju ŽFK Atletiko Argentino se, naime, navodi sledeće:

- Florensija Gvinjazu je bila igračica prvoligaškog ženskog fudbalskog kluba Atletiko Argentino. Veoma žalimo zbog njenog ubistva, koje je bilo femicid. Juče ju je njen suprug Injasio Noto na smrt pretukao, a zatim izvršio samoubistvo. Uprkos tome što su bili pravno venčani, živeli su u poslednje vreme razdvojeni. Ona ga je već više puta prijavljivala (zbog nasilja), uhapšen je, ali  pušten na slobodu u novembru 2023. Florensija je imala dvoje dece, Ambar (5) i Mila (7), a ubica je ostavio znak na vratima kuće na kome je pisalo: "Zovite policiju, deca su sama". Mnogi detalji slučaja još nisu poznati, čekamo više informacija. Ono što znamo je da je ženski fudbal u žalosti, još jedna žena ubijena od ruke svog bivšeg partnera. I, da, uvek ćemo te pamtiti kao što si na ovoj fotografiji, Flor, kako pružaš ruku, nasmejana", poručili su iz ovog argentinskog kluba, dodajući:

- Prestanite da nas ubijate!

Femid u Srbiji - 2023

Podsetimo, 28 žena ubijeno je 2023. u porodičnom nasilju u Srbiji, kako je to saopštila Nina Mitić, pomoćnica ministra u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, pa ako znate za slučaj takvog nasilja, molim vas da ga prijavite kako bi se eventualne nove tragedije ne bi desile.

Što se Argentine tiče, u toj zemlji od 47 miliona stanovnika - prošle, 2023. godine, 322 žene je ubijeno u porodičnom nasilju, kako je to saopšteno iz kancelarije Nacionalnog ombudsmana.

Bonus video: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave