REAKCIJA IZ PARIZA: Pojačane mere bezbednosti na meču Lige šampiona

Novosti online

09. 04. 2024. u 15:54

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen zatražio je danas da se "značajno" pojača bezbednost uoči utakmice između PSŽ-a i FK Barselone koji će se odigrati sredu na Parku prinčeva u Parizu.

РЕАКЦИЈА ИЗ ПАРИЗА: Појачане мере безбедности на мечу Лиге шампиона

Stadion Park prinčeva foto: EPA

 - Šef policije, sa kojim sam razgovarao veoma rano jutros, znatno je ojačao bezbednosne resurse - izjavio je ministar unutrašnjih poslova, napominjući da je Islamska država nedavno javno objavila "jasnu pretnju", prenosi Frans 24.

Generalni direktorat za unutrašnju bezbednost (DGSI) - posebno naporno radi na pružanju preventivnih ili, ako je potrebno, kurativnih informacija - rekao je on novinarima u Parizu tokom posete rečnoj brigadi štaba policije, koja će posebno biti angažovana na obezbeđivanju ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

  - Islamska država je odgovorna za poslednjih osam napada koje je Francuska doživela - podvukao je Darmanen i pozvao da se "ne tone u ono što teroristička propaganda pokušava da uradi, odnosno da seje strah i teror, svuda".

Francuski mediji su preneli da je IS zapretila da će izvršiti terorističke napade na mesta održavanja fudbalskih utakmica Lige šampiona zakazanih za utorak i sredu.

Četvrtfinale Lige šampiona između PSŽ-a i Barselone biće odigrano na Parku prinčeva 10. aprila.

U martu je francuski premijer Gabrijel Atal saopštio da je nivo terorističke pretnje u zemlji podignut na maksimalni nivo, a predsednik Emanuel Makron nazvao je tu odluku razumnom.

BONUS VIDEO: (P)OD PREČKU: Sjajan gol Kastilja oduševio navijače Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)