ZVEZDA UBEDLJIVO NAJEFIKASNIJI TIM SUPERLIGE, GOLOVI STIŽU IZ SVIH LINIJA TIMA: Pogodaka 72 - strelaca 17

Z. Ćorović

05. 04. 2024. u 22:55

ČUVENO Zvezdino proleće se zahuktalo u svim pravcima. Tim Vladana Milojevića je za devet kola u drugom delu prvenstva zauzeo sve dominantne pozicije. Uspeli su crveno-beli da preotmu prvo mesto Partizanu, brzo su mu pobegli četiri boda. Sem što se sada šepure na vrhu, na tabeli se brzo uoči da je Zvezda ekipa sa najviše datih (72) i najmanje primljenih golova (22) u Superligi.

ЗВЕЗДА УБЕДЉИВО НАЈЕФИКАСНИЈИ ТИМ СУПЕРЛИГЕ, ГОЛОВИ СТИЖУ ИЗ СВИХ ЛИНИЈА ТИМА: Погодака 72 - стрелаца 17

Gelor Kanga Foto M. Vukadinović

Poklopilo se da je okruglo postigla deset pogodaka više i isto toliko primila manje od prvog pratioca Partizana, čija je gol-razlika 62:32. Zvezdini strelci su bili efikasniji i raspoloženiji od rivala, zanimljivo je da ih je do sada u šampionatu bilo čak 17 različitih i oni su dali 69 pogodaka, dok su preostala tri bili auto-golovi. Dobro su se rasporedili i niko ne odskače posebno, što znači da protivnicima preti opasnost sa svih strana, što sigurno raduje Milojevića jer može da računa na brojne adute u ofanzivi.

Na vrhu liste nalaze se Jovan Mijatović i Gelor Kanga sa po osam pogodaka. Mladi napadač je otišao u Ameriku i ostaće na ovoj brojci, dok će je iskusni Gabonac sigurno podebljati. Ove sezone on je zadužen za izvođenje jedanaesteraca, bio je nepogrešiv sa bele tačke, čak sedam puta pogodio, tako da je samo jednom zatresao mrežu zahvaljujući snažnom šutu po kome je poznat. U korist crveno-belih je dosuđeno 13 penala i svi su iskorišćeni. Pored Kange, Žan Filip Kraso je tri puta varao golmane "sa kreča", a po jednom Aleksandar Katai, Osman Bukari i In Bom Hvang.

Trojica Zvezdinih legionara stali su u šampionatu na koti sedam - Piter Olajinka, Kraso i Bukari. Navijači sigurno misle da su mogli i više, ali je i ovo dosta dobar učinak za njih. Do "šestice" već se probio Šerif Endiaje, iakao je jesenas kod Baraka Bahara stigao samo do prvenca. Ipak, kod Milojevića se razgoropadio i sada je neki drugi, mnogo opasniji Šerif pun samopouzdanja da i petom pogađa i asistira.

Golovi Kataija uvek daju poseban šmek Zvezdinim mečevima. Njih je do sada bilo pet i tek će ih biti, jer se Magiko oporavio od povrede i dobija sve veću minutažu. Na četvorci su stali kreativci Mirko Ivanić i Hvang, što je prihvatljivo zbog toga što je ovaj tandem zadužen da razigrava i pakuje.

Od defanzivaca se kao strelac najviše istakao agilni levi bek Rodić sa tri pogotka, po jedan manje upisale su njegove kolege iz defanzive Spajić, Dragović i Mijailović. Prvencem su se zasada pohvalili mladi igrači Šljivić, Stamenić, Lučić i Mitrović (otišao u Veronu).

Tandem sa "osmicom"

8 - Kanga, Mijatović

7 - Olajinka, Kraso, Bukari

6 - Endiaje

5 - Katai

4 - Ivanić, Hvang

3 - Rodić

2 - Mijailović, Spajić, Dragović

1 - Stamenić, Lučić, Mitrović, Šljivić

3* - autogolovi

Golovi u Superligi 2023/2024.

Trio omladinaca u prvom timu

FUDBALERI iz omladinskog pogona Crvene zvezde Adem Avdić, Andrija Maksimović i Veljko Milosavljević priključeni su nedavno prvom timu. Talentovana trojka imaće priliku da do kraja sezone napreduju uz najbolje igrače crveno-belih i bore se za minute kod trenera Vladana Milojevića.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?