MILOJEVIĆ - BAHAR 22:18! Zvezda u prvih osam kola proleća bolja nego jesenas

Z. Ćorović

03. 04. 2024. u 07:10

SMENA na klupi šampiona već se pokazala kao pravi potez. Povratkom Vladana Milojevića, Crvena zvezda je počela da igra i pobeđuje kako se od nje i očekivalo, još kada su prošlog leta sa velikim ambicijama dovedeni strani trener Barak Bahar i skupa pojačanja.

МИЛОЈЕВИЋ - БАХАР 22:18! Звезда у првих осам кола пролећа боља него јесенас

FOTO: M. Vukadinović

Kada se uporedi startni učinak starog i novog šefa stručnog štaba, jasno se vidi ko je ostvario veći uticaj na ekipu. U prvih osam prolećnih kola, Milojević je preporodio Zvezdu prepoznatljivim pobedničkim pelcerom, sa drugog mesta popeo je na prvo i sada ima četiri boda prednosti u odnosu na jesenjeg prvaka Partizana. U tih osam utakmica, crveno-beli su ostvarili sedam pobeda i jedan remi u dvoboju sa najvećim rivalom. Baš u tom 172. derbiju Zvezda je verovatno odigrala najbolju utakmicu sezone i stvorila najviše prilika, ali nije uspela da pobedi. Ubrzo su joj se kockice složile po želji, crno-beli su vezali dva kiksa čime su znatno umanjili svoje šanse da prekinu šestogodišnju vladavinu komšija.

Crveno-beli su ovog proleća u Superligi postizali skoro tri gola po meču (23) a primili su samo četiri, ili 0,5 u proseku. Kod Bahara odbrana je bila mnogo lošija i češće je posrtala, što potvrđuje statistički podatak da je Glazer redovno vadio lopte iz mreže (jednu po utakmici). Kod Milojevića ne prolazi labava defanziva, sve je brzo zategao i ekipa nije savladana na pet utakmica (Novi Pazar 0:3, Čukarički 3:0, Radnički N. 0:2, Radnički K. 5:0, Javor 0:3).

Baharovi početni radovi nisu bili tako dobri, iako su dočekani u euforičnom raspoloženju posle raspevanih igara i pobeda u pripremnom periodu. U prvih osam kola sa Izraelcem na klupi, Zvezda je ostvarila šest trijumfa i dva poraza (gol- razlika 21:7). Sve je išlo glatko do petog kola i debakla na "krovu" od Voždovca gde je domaćin u jednom trenutku vodio sa 3:0. Kriza se brzo produbila, pa je šampion uskoro lako pao i na Brdu protiv Čukaričkog (1:2). Mrljavilo se i kasnije, Baharov tim je sve lošije igrao, često se provlačio sa minimalncima, dok TSC nije remizirao na "Marakani", a kada je Partizan u Humskoj slavio 2:1, u Zvezdi su bili prinuđeni da se zahvale Izraelcu.

I navijači našeg najtrofejnijeg kluba bili su za smenu i obradovali su se što se u klub vratio trener koji im je u ovom veku doneo najviše radosti.

Prvih osam kola

BAHAR (jesen)

C.zvezda - Vojvodina 5:0

C.zvezda - Napredak 4:0

Mladost - C.zvezda 1:4

C.zvezda - Spartak 3:0

Voždovac - C.zvezda 3:2

C.zvezda - Novi Pazar 2:1

Čukarički - C.zvezda 2:1

C. zvezda - Radnčki N. 1:0

Skor: 6 0 2 21:7

MILOJEVIĆ (proleće)

C.zvezda - Voždovac 2:1

Novi Pazar - C.zvezda 0:3

C.zvezda - Čukarički 3:0

TSC - C.zvezda 1:3

C.zvezda - Partizan 2:2

Radnički N. - C.zvezda 0:2

C.zvezda - Radnički K. 5:0

Javor - C.zvezda 0:3

Skor: 7 1 0 23:4

Sever 400 dinara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)