SKANDAL! Reprezentativac Brazila izbačen iz fudbala na dve godine

Novosti online

26. 03. 2024. u 12:19

Fudbaler Flamenga i brazilski reprezentativac Gabrijel Barbosa suspendovan je na dve godine zbog kršenja antidoping pravila i pokušaja prevare.

СКАНДАЛ! Репрезентативац Бразила избачен из фудбала на две године

FOTO: EPA

Brazilski mediji preneli su da je 27-godišnji napadač, poznat kao Gabigol, otežao izvođenje antidoping testa dan pre utakmice. Fudbaler je negirao navode.

- Barbosi je sudio Antidoping sportski sud pravde. Većinom glasova je odlučeno da je došlo do kršenja antidoping pravila i pokušaja prevare - saopštila je Brazilska uprava za doping kontrolu.

- Nikada nisam pokušao da opstruiram ili počinim prevaru na bilo kakvom testu i verujem da će me osloboditi viši sud. Od početka fudbalske karijere uvek sam poštovao pravila i nikada nisam koristio zabranjene supstance. Podvrgnut sam desetinama testova i svi su bili negativni - naveo je Barbosa.

On je rekao da je razočaran presudom, ali da će nastaviti da sarađuje sa sportskim vlastima.

- Verujem da će moju nevinost ponovo dokazati viši sud - dodao je Barbosa, koji je odigrao 18 utakmica za reprezentaciju Brazila.

Posle gotovo godinu dana suđenja, Gabrijel je osuđen na dve godine, ali može da se žali Međunarodnom sudu rada u Lozani.

Barbosa je ponikao u Santosu, posle se preselio u Inter, nakon čega su usledile pozajmice u Benfiku, Santos i na kraju Flamengo, u kom je i ostao.

Za reprezentaciju Brazila je odigrao 18 mečeva i upisao pet pogodaka.

BONUS VIDEO Izlazak na teren fudbalera Radničkog i Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave