TAKO, DAKLE! Evo zašto je Milanova nada Jan Karlo Simić skinut sa spiska "A" reprezentacije Srbije

Novosti online

13. 03. 2024. u 14:03

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopštio je u ponedeljak konačan spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve, protiv Rusije 21. marta u Moskvi i četiri dana kasnije, kada će rival Srbiji biti Kipar u Larnaki, a za mnoge je predstavljalo iznenađenje što je "precrtan" nesuđeni debitant u taboru "orlova", Jan Karlo Simić. Sada je postalo poznato i zašto se to desilo sa novom nadom AC Milan.

ТАКО, ДАКЛЕ! Ево зашто је Миланова нада Јан Карло Симић скинут са списка А репрезентације Србије

FOTO: M. Vukadinović

Bilo je čudno što se Simić, rođen u nemačkom Nirtingenu, našao na širem, a nekoliko dana kasnije ne i na skraćenom Piksijevom spisku, ali sve je postalo jasno kada je Radovan Krivokapić, selektor srpskih omladinaca, objavio listu fudbalera na koje on računa za predstojeće izazove.

Naime, Jan Karlo Simić je "vraćen" među svoje srpske vršnjake, koji se spremaju za veliki izazov u tzv. "U-19" konkurenciji.

Generacija koja je pre dve godine bila treća na Evropskom prvenstvu za kadete (U17) u Izraelu, sada u omladinskom uzrastu traži vizu za odlazak na omladinsko prvenstvo Evrope (U19) koje se ove godine održava u Severnoj Irskoj.

Zahvaljujući sjajnom izdanju u Izraelu, domaća fudbalska javnost je prvi put čula za fudbalere koji su u međuvremenu stekli i zavidno seniorsko iskustvo, zatim ostvarili i velike transfere (Jovan Mijatović, Jovan Milošević, pomenuti Jan Karlo Simić, Milan Majstorović, Kosta Nedeljković, Luka Lijeskić…), a na pojedince koji su bili standardni (Kosta Nedeljković, Jovan Milošević), zbog povreda, selektor Krivokapić neće moći da računa u drugom krugu kvalifikacija koji se igra u Portugalu.

Srbija prvi meč igra 20. marta (15 časova) protiv Danske, tri dana kasnije rival je Portugal (21), a u pitanju je selekcija koja ima najbolji rejting u ovom uzrastu u Evropi, dok je 26. marta na programu meč sa Grčkom (16). Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće samo prvoplasirana selekcija u grupi.

Selektor Radovan Krivokapić pozvao je 21 igrača, a na spisku su:

Golmani: Luka Lijeskić (Gent), Luka Veličković (Benfika), Andrej Borak (Vojvodina)

Odbrambeni igrači: Aleksej Vukičević (Crvena zvezda), Vojin Serafimović (Čukarički), Ivan Vasiljević (Atletiko Madrid), Milan Majstorović (Dinamo Moskva), Stefan Bukinac (Vojvodina), Jan Karlo Simić (AC Milan), Đuro Đulio Đekić (Gorica), Veljko Mirosavić (Čukarički)

Vezni igrači: Aleksandar Stanković (Inter), Jovan Šljivić i Andrej Petrović (obojica Crvena zvezda), Marko Mladenović (Ajntraht), Bogdan Mirčetić i Mihajlo Petrović (obojica Partizan), Milan Aleksić (Radnički 1923)

Napadači: Jovan Mijatović (Njujork siti), Miloš Luković (Strazbur), Uroš Sremčević (Crvena zvezda)

Sve o "orlovima", "orlićima", fudbalu, ali i sportu generalno, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)