DESET ZNAKOVA PITANJA: Nemci ljuti na srpskog sudiju evo i zašto

N. I.

21. 02. 2024. u 17:13

PRVI meč osmine finala Lige šampiona koji su u Ajndhovenu odigrali domaći PSV i Borusija Dortmund trebalo je da bude sve, samo ne noćna mora za glavnog sudiju. Čovek sa pištaljkom je bio najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, a detalj koji je obeležio utakmicu dogodio se u 52. minutu kada je posle starta štopera gostiju Matsa Humela po nozi i skočnom zglobu Malika Tilmana on pokazao nza belu tačku.

ДЕСЕТ ЗНАКОВА ПИТАЊА: Немци љути на српског судију ево и зашто

Jovanović je jedan od trojice obučenih arbitara Foto EPA

Dugo su se bunili gosti, dugo je većala i "komisija" u VAR sobi. U njoj su sedeli Nejc Kajtazović iz Slovenije i Ivan Bebek iz Hrvatske. Njih dvojica su skoro dva minuta iz nekoliko uglova pogledali celu situaciju iz šesnaesterca Borusije i presudili da je Jovanović doneo ispravnu odluku. Domaćin je do tada gubio 0:1, pa izjednačio i sa remijem (1:1) odlazi na revanš u Dortmund.

Ipak, čim se utakmica završila krenule su salve prozivki na račun Srđana Jovanovića, a društvena mreža "Iks" je očigledno bogomdana za ovakve stvari. Prvo se oglasio Mats Humels sa pitanjem:

- Zašto su sudije na terenu i u VAR sobama konstantno protiv nas. Zašto nam se dešavaju iste stvari i greške kao na mečevima sa Čelsijem i Pari Sen Žermenom.

Odmah zatim se na svom zvaničnom nalogu na istoj društvenoj mreži oglasila i Borusija Dortmund. On je bukvalno izgledao ovako:

- ??????????

Dakle, ovih deset znakova pitanja je sve što je nemački klub hteo da pošalje u etar, kao protest protiv odluke srpskog arbitra. Na kraju cele priče ostaje da se vidi da li će u preostalih 90 ili više minuta u revanš utakmici u Dortmundu 13. marta, domaćin uspeti da izleči sve duševne rane.

Nemac brani Srbina

NEKADAŠNjI nemački fudbalski sudija Volfgang Štark je stao u odbranu srpskog arbitra Srđana Jovanovića posle dosuđenog penala za PSV.

- Humels je bio prvi na lopti, dotakao je nogom, ali istovremeno je ušao u visokorizičan start. Udario je napadača i oborio ga. Zbog toga je odluka o penalu razumljiva - rekao je Štark.

Bonus video: "Delije" poslale poruku Rusiji na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)