"ZLATNA LOPTA" - MARKETING: Zvezda Sitija svesna da se priznanja ne dele samo na osnovu kvaliteta

Đ. S.

13. 02. 2024. u 20:02

VEZISTA Mančester sitija Rodri, završio je kao peti u poslednjem glasanju za "Zlatnu loptu", iza Lionela Mesija, Erlinga Halanda, Kilijana Mbapea i Kevina De Brujnea. Nije mali broj onih koji smatraju da je takav rezultat nepravedan prema sjajnom španskom asu koji je u finalu LŠ doneo prvenac "građanima".

ЗЛАТНА ЛОПТА - МАРКЕТИНГ: Звезда Ситија свесна да се признања не деле само на основу квалитета

FOTO: EPA

Ali, svestan je i Rodri da čisti fudbalski kvalitet često i ne podrazumeva osvajanje individualnih trofeja koji, su već dugo godina namenjeni igračima koji su najveće imena u izboru. Jer kako drugačije objasniti Mesijev osmi trofej u prestižnoj selekciji "Frans fudbala".

- Nisam iznenađen, to je normalno. Dobro razumem kako stvari funkcionišu u tim pojedinačnim nagradama. Oni se zasnivaju na marketingu, novcu i reklamiranju. Ranije je bilo vezista koji su takođe bili Španci i nisu dobili ono što su zaslužili. Da li razumete šta govorim? Na kraju, u fudbalu mi je bitno šta sam postigao kolektivno - istakao je Rodri za "Miror" i verovatno aludirao na Ćavija i Inijestu.

Jer, dvojica Španaca su takođe na neki način bile žrtve veličine Mesija i Ronalda u izboru za "Zlatnu loptu". Ćavi je tri puta bio treći u izboru (2009, 2010. i 2011), dok je Inijesta jednom bio drugi (2010) i jednom treći (2012).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu