SUTRA SE NASTAVLJA SUPERLIGA SRBIJE U FUDBALU: Peharom na korak do 19 miliona evra!

M. Blažić

08. 02. 2024. u 16:29

MNOGO želja, mnogo nagrada i mnogo truda je pred srpskim superligašima uoči današnjeg starta prolećnog dela elitnog karavana.

СУТРА СЕ НАСТАВЉА СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ У ФУДБАЛУ:  Пехаром на корак до 19 милиона евра!

FOTO: M. Vukadinović

Poput prošle sezone i ova donosi pet viza za evropska klupska takmičenja, s tom razlikom što osvajač pehara neće automatski stići u najbolje društvo na Starom kontinentu, već će morati da prebrodi dvomeč plej-ofa Lige šampiona, a u slučaju neuspeha očekuje ga grupna faza Lige Evrope. Vicešampion Srbije će u evropski pohod krenuti od drugog kola kvalifikacija Lige šampiona, a da bi tokom jeseni igrao na evropskoj sceni moraće da preskoči bar jednu prepreku u kvalifikacijama nekog od tri takmičenja.

Novi, modifikovani izgled Lige šampiona donosi i znatno ozbiljniji nagradni fond, pa će tako ruka na peharu šampiona Srbije značiti dolazak na samo korak do zarade teške čak 19 miliona evra. Za razliku od prethodne sezone, kada je već na polusezoni bilo jasno da će Crvena zvezda odbraniti šampionske počasti, sada je situacija potpuno drugačija i Partizan sa bodom više u odnosu na najvećeg rivala može mnogo hrabrije i otvorenije da mašta i priča o povratku titule na crno-belu stranu Topčiderskog brda, posle punih sedam godina.

Realno je da se šampionska trka rešava u plej-ofu, koji će uslediti posle preostalih 11 rundi prvog dela takmičenja, a posebno zanimljivo bi trebalo da bude do drugog ovosezonskog derbija na stadionu "Rajko Mitić", koji je na programu u petom prolećnom kolu. Partizan ima bod prednosti u odnosu na komšije i bar na papiru mnogo lakši raspored. Crno-bele posle subotnje premijere u Ivanjici protiv Javora očekuje duel sa IMT u Humskoj, zatim gostovanje Radniku u Surdulici, a uvertiru za 172. večiti derbi izabranici Igora Duljaja imaće na domaćem terenu sa Železničarom iz Pančeva.

- Javor u Ivanjici. To je utakmica o kojoj jedino razmišljam. Za nas je svaki meč u drugom delu sezone derbi i donosi isto - tri boda. Nikada ništa nismo obećavali, pa nećemo ni sada, već ćemo razmišljati jedino o prvom narednom protivniku - istakao je prilikom sumiranja priprema za nastavak prvenstva strateg Partizana Igor Duljaj.

Crvena zvezda će do 9. marta i nove svetkovine srpskog fudbala igrati sa četiri tima protiv kojih je sa Barakom Baharom na klupi beležila loše rezultate, savladavši samo Novi Pazar. Već sutra crveno-beli spremaju osvetu Voždovcu za poraz na krovu Tržnog centra Voždovac, zatim idu na noge Pazarcima, a uoči derbija je planirano poravnanje računa sa Čukaričkim na domaćem terenu i sedam dana uoči derbija na gostovanju TSC u Bačkoj Topoli.

- Očekivanja su u skladu sa Crvenom zvezdom - osvajanje Prvenstva i Kupa Srbije. Imamo dva takmičenja gde želimo da damo maksimum i ostvarimo ciljeve. Nisam neko ko gleda u prošlost. Trenutno zaostajemo za Partizanom, koji je glavni konkurent za titulu, bez potcenjivanja ostalih ekipa. Kvalitetnije je prvenstvo za razliku od prethodne godine, ali ne opterećujemo se. Verujem u svoj rad, saradnike i najbitnije je da budemo zdravi - podvukao je Vladan Milojević na startu svoje druge misije na klupi crveno-belih.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024