ZVANIČNO! Robert Prosinečki novi selektor Crne Gore

Tanjug

02. 02. 2024. u 14:18

Fudbalski savez Crne Gore saopštio je da je Robert Prosinečki novi selektor seniorske reprezentacije.

ЗВАНИЧНО! Роберт Просинечки нови селектор Црне Горе

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Hrvatski stručnjak sedmi je selektor u istoriji Crne Gore. Na toj poziciji nasledio je Miodraga Radulovića. Prosinečki će 4. februara potpisati jednogodišnji ugovor.

Prosinečki je tokom trenerske karijere predvodio Crvenu zvezdu, Kajzerispor u dva navrata, reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, Denizlispor, ljubljansku Olimpiju i Rudeš. Klupu Zagrepčana napustio je u septembru, nakon što je osvojio samo bod u sedam prvenstvenih kola.

Prethodno su "sokole" sa klupe predvodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković i Faruk Hadžibegić.

Prosinečki je na klupi Azerbejdžana stigao do najubedljivije pobede u istoriji nacionalnog tima - 5:1 protiv San Marina.

U reprezentaciji Bosne i Hercegovine je imao dobre rezultate. Sa Safetom Sušićem drži rekord od 10 pobeda u nizu. Sa selekcijom BiH, Prosinečki je izborio plasman u A Ligu nacija.

Crna Gora je bila bez selektora od početka decembra, kada je sporazumno raskinut ugovor sa Miodragom Radulovićem.

Reprezentacija Crne Gore prvi meč 2024. godine igra 21. marta, protivnik u prijateljskom duelu biće selekcija Belorusije u Antaliji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave