VELIKA BURA U UEFA: Hrvat izazvao raskol, evo šta kaže predsednik evropske kuće Aleksander Čeferin!

Novosti online

26. 01. 2024. u 17:53

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin rekao je danas da donedavni bliski saradnik Zvonimir Boban ne zaslužuje njegov komentar.

ВЕЛИКА БУРА У УЕФА: Хрват изазвао раскол, ево шта каже председник европске куће Александер Чеферин!

FOTO: FSS

Hrvat je odlazak iz UEFA objasnio neslaganjem sa poslednjim potezima koje je vukao Slovenac. Boban je potez Čeferina video samo kao želju jednog čoveka da se po svaku cenu održi na vlasti. zasmetalo mu je što je šef UEFA, kako misli, pokrenuo pitanje promene statuta koji bi mu omogućio novu kandidaturu za mesto predsednika.


Slovenac je dan kasnije, u izjavi za italijanske medije, odgovorio dojučerašnjem saradniku.


"Boban ne zaslužuje moj komentar. Oni koji poznaju njega i koji poznaju mene sami će doći do zaključka", bilo je sve što je rekao o odnosu sa Bobanom, a zatim je sa pravne strane pojasnio situaciju sa promenom statuta o kojoj govori hrvatski funkcioner.


"Kongres, a ne individua, ima ovlašćenja da donosi promene. Uvereni smo da će nas naš proces kolektivnog i demokratskog donošenja odluka efikasno voditi ka budućnosti".


Čeferin je upitan da li će se kandidovati i posle isteka aktuelnog mandata koji traje do 2027. godine.


"O tome ću pričati kad dođe vreme. Ovo nije pravno pitanje, već činjenica koja ne utiče na podobnost bilo kog člana Izvršnog odbora, uključujući i mene. Cilj nije da se produži ograničenje mandata, već da se ispravi nevažeća odredba koju nikad nije odobrilo 55 UEFA federacija tokom kongresa u Bratislavi 2018. Predložena promena jednostavno želi da zaštiti pravni princip da se retroaktivnost ne primenjuje", zaključio je Čeferin.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave