SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: Namestili prijateljsku utakmicu, oduzeli im 12 bodova (VIDEO)

Novosti online

25. 01. 2024. u 08:03

FUDBALSKI savez Beograda izrekao je žestoke kazne zbog sumnje u nameštanje rezultata prijateljske utakmice između Jedinstva iz Uba i Prve iskre iz Bariča.

СКАНДАЛ У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Наместили пријатељску утакмицу, одузели им 12 бодова (ВИДЕО)

FOTO: A. Ilić

Susret je završen rezultatom 4:0 za Jedinstvo, a kako je utvrđeno tokom hitne istrage u režiji Dragana Krstića, koja se završila sredinom januara, bivšeg sudije i oficira za integritet FS Beograda, četvorica fudbalera Prve iskre uplatili su na kladionici ukupno 10.105 evra (više od 1.180.000 dinara) na igru četiri i više golova.

Zbog toga je Prvoj iskri, koja se takmiči u Srpskoj ligi Beograd, oduzeto 12 bodova, a kažnjena su i četvorica fudbalera - Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i golman Andrija Knežević, svi sa po devet meseci zabrane igranja.

Saopštenje sa sajta FS Beograda prenosimo u celosti:

- Disciplinski sudija Srpske lige Beograd Aleksandar Prekodravac, postupajući po prijavi oficira za integritet FS Beograda Dragana Krstića, kojoj je prethodila informacija iz UEFA organa, doneo je odluke u vezi sa prijateljskom utakmicom Jedinstvo – Prva iskra, odigranom dana 4. 9. 2023. godine na Ubu.

Kažnjava se fudbalski klub Prva Iskra iz Bariča, seniorski tim, kaznom oduzimanja 12 (dvanaest) bodova (bodova osvojenih do izricanja ove kazne u takmičarskoj sezoni 2023/2024 Srpske lige Beograd) i novčanom kaznom u iznosu od 1.200.000,00 dinara.

Odluku u celosti, kao i obrazloženje iste možete videti ovde.

Kažnjava se Vladimir Simić, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Lazar Adamović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Zoran Topalović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Andrija Knežević, igrač – vratar FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Odluke u celosti, kao i obrazloženje iste možete videti ovde.

Disciplinski sudija smatra da svrha kazne predstavlja jasno upozorenje ostalim klubovima u Srpskoj ligi Beograd da ne pokušavaju ubuduće da čine iste ili slične disciplinske prekršaje jer je za iste predviđenja nulta tolerancija. Istovremeno, izrečena kazna treba da pomogne pravilnom radu i sportskom pristupu ostalih fudbalskih klubova, igrača i fudbalskih radnika, kako u Srpskoj ligi Beograd, tako i u ostalim ligama koje organizuje Fudbalski savez Beograda.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!