E, OVO JE LIGA ŠAMPIONA: Siti produžio Zvezdine snove, kiša golova u Madridu

Novosti online

07. 11. 2023. u 23:02 >> 23:25

Izuzetno zanimljive bile su večernje utakmice 5. kola Lige šampiona koje su odigrane u utorak, a za Crvenu zvezdu je povoljna vest da je Mančester siti savladao ekipu Jang bojsa i tako omogućio crveno-belima da krajem novembra u Bernu protiv pomenutog švajcarskog rivala odlučuje da li će biti treća u grupi, time i nastaviti svoju priču na proleće, u Ligi Evrope.

Е, ОВО ЈЕ ЛИГА ШАМПИОНА: Сити продужио Звездине снове, киша голова у Мадриду

Tanjug/AP

Izabranici Pepa Gvardiole savladali su Jang Bojs 3:0 i već dva kola pred kraj grupne faze uspeli da obezbede mesto u nokaut fazi Lige šampiona.

Mančester siti je poveo golom Erlinga Halanda sa bele tačke u 23. minutu, a pred kraj prvog poluvremena su duplirali prednost preko Fila Fodena i već tada krupnim koracima grabili ka trijumfu.

Već na startu drugog poluvremena su uvećali vođstvo a i ovog puta je strelac bio Erling Haland. Stvari "građanima" je olakšala činjenica da je Lauper dobio drugi žuti karton i Jang Bojs je tako ostao sa igračem manje u 53. minutu, a rezultat se do kraja nije više menjao.

Milan jači od PSŽ-a

Milan i PSŽ su pripredili spektakl, gosti su stigli do rane prednosti preko Škrinjara u 9. minutu, a već samo tri minuta kasnije ''rosoneri'' su izjednačili preko Leaa. Drugo poluvreme je počelo napadima domaće ekipe i Milan stiže do potpunog preokreta golom Žirua u 50. minutu što se ispostavilo i kao poslednji pogodak na ovom meču.

Porto bez problema

Porto je ''rutinski'' savladao Antverpen koji se nalazi na začelju tabele bez osvojenog boda u grupnoj fazi. Evanilson je bio strelac u 32. minutu prezicnim udarcem sa penala. Već na startu drugog poluvremena gosti ostaju sa igračem manje što je bio dovoljan razlog da ova utakmica bude ''jednosmerna ulica'' za belgijsku ekipu. Do kraja utakmice je portugalska ekipa sigurno kontrolisala loptu, a u nadoknadi vremena prekaljeni štoper i nekadašnji član Real Madrida, Pepe je nakon kornera nadskočio odbranu gostiju i postavio konačnih 2:0

Atletiko zgromio Seltik!

Prava goleada viđena je u Madridu. Atletiko je savladao možda i lakše nego što se očekivalo ekipu Seltika, a glavni razlog tome je crveni karton gostiju. Preko Grizmana su stigli do prednosti u 6. minutu, nakon toga gosti dobijaju crveni karton, a Morata duplira prednost u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Tokom drugog poluvremena viđena je apsolutna dominacija ''crveno-belih'' a u 60. minutu Grizman se ponovo upisuje u listu strelaca, zatim u 66. minutu i Lino, a sudbinu Seltika su zapečali Morata u 76. minutu i Saul Nigez u 86. za konačnih i, po "kelte" ponižavajućih, 6:0.

Ćiro je čarobnjak Lacija

Lacio i Fejnord su odigrali zanimljivu utakmicu u Rimu. Veoma bitna je bio bitan meč i za jedne i za druge, a Lacio je poveo pred kraj prvog poluvremena preko Ćira Imobilea. Tako je ostalo i do samog kraja meča, a ovom pobedom se Lacio popeo na drugu poziciju i poslao upravo holandsku ekipu na treće mesto u grupi.

Liga šampiona, 5. kolo - rezultati utakmica u utorak:

Grupa H: 

Porto - Antverp (2:0)

Šahtjor - Barselona (1:0)

Tabela: Porto 9, Barselona 9, Šahtjor 6, Antverp 0

Grupa F:

Borusija D. - Njukasl (2:0)

Milan - PSŽ (2:1)

Tabela: Dortmund 7, PSŽ 6, Milan 5, Njukasl 4

Grupa E: 

Fejnord - Lacio (1:0)

Atletiko M. - Seltik (6:0)

Tabela: Atletiko M. 8, Lacio 7, Fejnord 6, Seltik 1.

Grupa G: 

Mančester siti - Jang Bojs (3:0)

Crvena zvezda - Lajpcig (1:2)

Tabela: Mančester siti 12, Lajpcig 9, Jang Bojs 1, Crvena zvezda 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola