BRUKA KRSTAJIĆEVE BUGARSKE: Litvanija pripredila veliku senzaciju u grupi u kojoj je Srbija

Novosti online

14. 10. 2023. u 19:57

FUDBALSKA reprezentacija Bugarske koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić doživela je poraz od Litvanije sa 0:2 na svom terenu u 7. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako je ostala jedina selekcija u grupi G koja nije zabeležila pobedu.

БРУКА КРСТАЈИЋЕВЕ БУГАРСКЕ: Литванија припредила велику сензацију у групи у којој је Србија

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Ovaj neuspeh mogao bi da znači i smenu srpskog stručnjaka sa klupe "lavova", s obzirom na to da su rezultati u borbi za kontitnentalni šampionat veoma loši.

Za domaće je sve krenulo nizbrdo u 42. minutu kada je Andrijan Kraev dobio drugi žuti karton, pa je Bugarska ostala sa desetoricom u polju. To je rival iskoristio i do prednosti je došao u 45. minutu kada je Pijus Sirvis matirao Ivan Djulgerova.

Litvanija je iskoristila to što je bila brojčano jača na terenu da duplira vođstvo. Isti igrač je opet zatresao mrežu selekcije Mladena Krstajića.

Postigli su gosti i treći gol preko Justasa Lasickasa, inače bivšeg igrača Voždovca, ali je on poništen zbog ofsajda, posle reakcije sudija iz VAR sobe.

RADOST Reprezentativci Litvanije/Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Do kraja utakmice promene rezultata nije bilo, pa je baltička selekcija stigla do petog boda u grupi, dok je Bugarska na poslednjem petom mestu na tabeli sa samo dva boda (remi protiv Litvanije i Srbije). Na čelu je Mađarska sa 10 bodova koliko imaju i "orlovi". Ove dve selekcije meč igraju od 20.45 i možete ga pratiti na portalu "Novosti". Crna Gora je na trećoj poziciji sa osam bodova.

Vredi pomenuti da je ovo reprezentaciji koju sa klupe predvodi predvodi Edgaras Jankauskas bila prva pobeda u kvalifikacijama za neko takmičenje još od 9. oktobra 2021. godine kada je savladana baš Bugarska (3:1). Od tada pa do danas Litvanija je trijumfovala samo protiv San Marina (2:1) u prijateljskoj utakmici.

Podsetimo, Bugarska će do kraja kvalifikacija odigrati još dva meča, najpre protiv Mađarske kao domaćin 16. novembra, a potom tri dana kasnije gostuje Srbiji. Litvanija će 17. oktobra dočekati Mađarsku, a potom 16. novembra ide na noge Crnoj Gori.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave