ŠOK: Srbija u totalno neverovatnom meču (opet) izgubila od Mađarske, EURO 2024 pod znakom pitanja!

Novosti online

14. 10. 2023. u 22:42 >> 22:42

Fudbalska reprezentacija Srbije ponovo je izgubila od Mađarske u kvalifikacijama za EURO 2024, sada sa 2:1 u Budimpešti, čime je dovela u pitanje svoj plasman na Evropsko prvenstvo. Mađari, uz utakmicu manje, sada sa 13 bodova drže čvrsto prvu poziciju koja jedina garantuje učešće na šampionatu (tamo idu i tri najbolje drugoplasirane ekipe, dok šest ostalih selekcija sa drugih mesta idu u baraž), Srbija je ostala na deset bodova, a osam ima Crna Gora, koja u Beogradu gostuje u utorak.

ШОК: Србија у тотално невероватном мечу (опет) изгубила од Мађарске, ЕУРО 2024 под знаком питања!

FOTO: Tanjug/AP

No, šta će biti u utorak - ostavićemo za taj dan, a ono što se dešavalo u glavnom gradu našeg severnog suseda, priča je za sebe. I, ona je protekla ovako:

Kada se sastanu dve ekipe koje dele prvo mesto, ma o kom sportu da se radi, obično to iznedri zanimljiv megdan. Tako je bilo i u Budimpešti u subotu uveče, a epilogu se više radovala Mađarska. Evo i kako se do toga došlo.

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, odlučio se da iznenadi kolegu Marka Rosija sa pet promena u sastavu u odnosu na onaj koji je pobedio Litvaniju. A dok su se Eraković i Pavlović pridružili Milenkoviću u defanzivnom triju, Lukić je dobio šansu na mestu zadnjeg veznog, Terziću je ukazana prilika na levom boku ispred Mladenovića (i Kostića). Najveće iznenađenje bilo je izostavljanje kapitena Dušana Tadića, umesto kog je zaigrao Mijat Gaćinović, a traku poneo Mitrović.

I, upravo su oni bili u centru pažnje u uvodnom delu meča. Gaćinović je imao zicer u kontri, kada je dodavanje Terzića u 15. minutu iskoristio da se stušti ka golu domaćih, no umesto da šutira s leve strane, ili vrati nazad loptu usamljenom Mitroviću, probao je da proigra kod dalje stative Sergeja Milinkovića Savića, i to neuspešno.

Samo dva minuta kasnije, posle prve ozbiljnije šanse Mađara, Srbija je još lakše mogla do 0:1 - u kontri "2 na 1", Andrija Živković je hteo da proigra Aleksandra Mitrovića, a dodavanje je bilo za koji centimetar neprecizno, te su se domaćini spasili intervencijom golmana.

A onda, šok za "orlove": igrao se 21. minut kada je Nego pobegao Terziću po desnoj strani, pa pravovremeno u sredini dodao Vargi i Mađarska iz svoje prve prave šanse dolazi do prednosti.

Bila je potom za nijansu bolja, usled konkretnije igre u ofanzivnom delu (iako su "orlovi" fantastičnim presingom onemogućili brojne akcije suparniku), da bi potom Srbija izjednačila u 33. minutu. I radovala se 60-ak sekundi.

Jer, samo što je Strahinja Pavlović glavom zatresao mrežu suparnika posle kornera Živkovića, Mađarska je odgovorila na, za nju, idealan način - vratila se u vođstvo i to nakon što je Nego uspeo da (iznova) fizički nadjača Terzića u duelu na desnoj strani napada domaćih. Potom je lopta stigla do Salaja koji ju je propustio kroz svoje noge, pa uputio razoran udarac sa 20 metara za 2:1.

Opsada gola domaćih koja je usledila u završnici prvog poluvremena, bila je želja "orlova" i na startu drugog, koje su počeli sa novim igračima i novom formacijom - Tadić i Kostić su zamenili Erakovića i Terzića. Piksi je tako, na određeni način, "priznao" da prvobitna zamisao, sa Terzićem i Erakovićem kao "spoljnim" bekovima nije donela očekivani rezultat, pa se Kostić "vratio" na mesto na kome je toliko puta briljirao u reprezentaciji i klubovima, a iskusni Tadić odmah "povezao" linije tima.

I, za tili čas - dvaput se zatresla mreža Mađarske. Ali, na veliku, veliku žalost svih kojima su "orlovi" u srcu, i pogodak Mitrovića na centaršut Živkovića, i njegov "naredni", na dodavanje Tadića, bili su poništeni u 50. i 52. minutu zbog ofsajda u kojima su bili Sergej Milinković Savić, odnosno kapiten koji je traku od "Mitra" i preuzeo.

Ipak, bilo je već tada jasno da je "proverena" formacija bolja, uigranija i po rivala opasnija, no ona je ujedno igrala i sa "kamenom oko vrata" - morala je da juriša po pogodak, što je ostavljao prostora Rosijevoj ekipi da preti. I, usred velike opsade mađarskog gola, domaćin je bio taj koji je stvorio veliku priliku, kada je Varga glavom poslao loptu na prečku. Ali, to je bio tek uvod u dramu.

Jer, tri minuta kasnije, u 71, Tadić je takođe pogodio okvir gola posle velike gužve u kaznenom prostoru Mađarske, a potom, nekoliko sekundi kasnije, i Strahinja Pavlović istu tu stativu. Kako je odmah potom rezervista domaćih, Bola, pobegao "uspavanom" Kostiću i zicer "iskoristio" za promašaj utakmice - ostalo je još samo da se vidi da li će "gol koji je visio u vazduhu" zaista biti postignut i na koju stranu će to prevagnuti ovaj vrlo uzbudljiv meč.

Na kraju, uz odličnu Dibusovu odbranu Milenkovićevog odličnog pokušaja glavom u 93. minutu, uz scenu kada se, zbog ove intervencije, Dragan Stojković krstio uz aut liniju, uz uzdahe olakšanja preko 60.000 pristunih mađarskih navijača - meč je završen sa pomenutih 2:1.

Zato je stanje na tabeli postalo tako da Srbija može do prvog meča samo ako pobedi i Crnu Goru i, u novembru, Bugarsku, a Mađarska protiv te dve ekipe doživi kikseve (remije ili poraze). U suprotnom, "orlovi" mogu na EURO 2024 sa druge pozicije, bilo kao jedna od tri najbolje drugoplasirane ekipe, bilo kroz baraž, dok bi poraz od Crne Gore u utorak u Beogradu doveo u pitanje plasman Srbije na Evropsko prvenstvo, jer bi poslednje kolo čekala sa trećeg mesta tabele. 

KRAJ! Mađarska - Srbija 2:1

90' - Kako strepe mađarski igrači i navijači.. Đuričić pokušava, za malo promašuje! Neverovatno.

90' - Gađaju mađarski navijači Tadića plastičnim čašama. On izvodi korner, a sudija svira ofanzivni prekršaj "orlova" u 95. minutu.

90' - Da li je moguće?! Milenković odlično skače kod dalje stative, glavom šalje loptu pod prečku, brani golman Mađarske!

90' - Tadić traži karton za rivala zbog faula, a Kalmar ga i dobija u 93. minutu. Slobodnjak za Srbiju sa levog krila.

90' - Igraće se šest minuta sudijske nadoknade vremena

90' - Mitrović je probao da poravna rezultat, glavom je "tukao", ali pokraj gola.

88' - Pada Serej Milinković Savić, pokraj aut-linije. Nije to bio mnogo jak udarac, iako neprijatan, pa ga selektor Srbije podiže, da pomogne nastojanjima "orlova" da izbegnu poraz.

85' - Piksi aplaudira, Ratkov je probao da pripreti domaćinu, šutirao je snažno, a za pola metra neprecizno. Iz "prve" je to učinio rezervista Srbije, pokazavši koliko mu malo treba...

83' - Debi Petra Ratkova u reprezetntaciji Srbije. Sve karte na napad baca Piksi, Ratkov menja Lukića. Totalna ofanziva, nema više šta da se čeka...

81' - Varga je probao da donese +2 Mađarskoj, glavom je "tukao" sa osam metara, i to pravo u golmana Srbije, Vanju Milinkovića Savića.

77' - Raste nervoza, Varga je sada opomenut, jer se dere na pomoćnog sudiju.

76' - Milenković zaustavlja kontru rivala nesportskim prekršajem, dobija žuti karton.

75' - Salaj izlazi kod Mađara, Kata ga menja. A u Srbiji Nemanja Radonjić ulazi umesto Živkovića.

72' - Au, kakva prilika za Mađarsku! Bola je pobegao Kostiću, koji je "zaspao" u odbrani, a zicer rezerviste domaćih okončan je šutiranjem pokraj gola Srbije!

Foto: Printskrin/Arena sport

71' - Stativa, pa stativa! Tadić je pogodio okvir gola posle velike gužve u kaznenom prostoru Mađarske, potom i Pavlović istu tu stativu... neverovatno, baš "neće" naše fudbalere. Za sada!

69' - Nastavlja se opsada mađarskog gola. Izborili su naši fudbaleri korner... Živković će ga izvesti s desne strane, kad se pridigne borbeni veteran domaćih Fiola koji, izgleda, imao problem sa grčevima (ili zadnjom ložom).

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi tokom meča sa Mađarskom u Budimpešti / FOTO: Tanjug/AP

68' - Prečka! Mađari u kontri, posle greške Dušana Tadića koji nije na vreme dodao loptu Milenkoviću, organizuju vrlo brzu akciju, a centaršut s leve strane umalo je od Varge "stvorio" dvostrukog strelca - glavom je gađao metu, pogodio je gornju ivicu okvira srpskog gola.

66' - Nova izmena u taboru Srbije - Đuričić menja Gaćinovića, koji se pošteno naradio, imao i onaj zicer na početku, nekoliko dobrih prodora, ali u drugom poluvremenu je bio u senci ostalih saigrača.

64' - Kratkotrajna panika u kaznenom prostoru Rosijeve ekipe, usled dobrih centaršuteva Srbije. Povlače za dres, "grle" naše igrače Mađari, francuski sudija se ne oglašava, a domaćin otklanja opasnost...

63' - Mađarska pokušava da dugačim dodavanjima Soboslaja "preskoči" sve bolji vezni red Srbije, no odbrana "orlova" interveniše taman kako treba.

62'- Dve izmene u mađarskoj ekipi - Nega (kog je "primirio" Kostić) menja Bola, a Stajlsa Kalmar.

58' - Nastavlja se dobar nastup "orlova". Nema novih šansi za pogodak, ali konstantno prete srpski fudbaleri rivalu. Sprema Marko Rosi, selektor Mađarske, izmene...

54' - Odlično igra Srbija u drugom poluvremenu, odlično. Dvaput je zatresla mrežu rivala, oba puta je to poništeno, ali... ova igra obećava.

53' - Iznova su sudije bile u pravu. Tadić je "za dlaku" bio u nedozvoljenoj poziciji, on je u primio loptu, odložio levo od sebe za "Mitra" koji je efektno zatresao mrežu, ali - uzalud...

Foto: Printskrin/Arena sport

Šut Mitrovića koji je zatresao mrežu, ali gol nije priznat / Foto: Printskrin/Arena sport

52' - Mitrović trese mrežu, ali opet pokazuju sudije ofsajd! Sjajan je šut srpskog asa... šteta!

51'  - Nema šta, ofsajd je bio...

Foto: Printskrin/Arena sport

50' - Trese se mreža Mađarske! Ali, ofsajd pokazuje linijski sudija! Sergej Milinković Savić je izgleda bio u nedozvoljenoj poziciji kada je Živković centrirao sa desne strane, pa to što je, sekund kasnije, Mitrović postigao gol, nije priznato...

FOTO: Tanjug/AP

49' - Gaćinović je dobrim potezima iznudio korner za Srbiju. No, posle centaršuta, lopta odlazi skroz na drugu stranu... 

47' - Pripretili su "orlovi" prodorom Tadića po desnoj strani (uz lepe driblinge kojima se oslobodio čuvara), no centaršut nije doneo promenu rezultata.

46' - Počelo je drugo poluvreme!

Izmene u ekipi Srbije. Filip Kostić i kapiten Dušan Tadić ulaze umesto Alekse Terzića i Strahinje Erakovića. Izlazak Erakovića usloviće povratak Gudelja u zadnju liniju...

Kraj poluvremena. Vrlo burnog. Mađarska vodi sa 2:1 protiv Srbije koja je imala dva zicera u prvom delu meča, potom su domaćini poveli iz prve "prave" akcije, a samo što je Pavlović izjednačio (i njegov i ostale golove - pogledajte klikom OVDE), usledila je greška u odbrani "orlova" i majstorija Salaja za, trenutnih, 2:1.

45' - Terzić je centrirao sa desne strane, nije to bilo idealno i... sudija iz Francuske svira kraj prvih 45 minuta.

45' - Opsedaju "orlovi" gol rivala, koji posle centaršuta Živkovića (prethodno promašio volej, ali mu je lopta ostala u posedu) započinje kontru, a srpska odbrana to zaustavlja na centru. Usledio je još jedan centaršut u kazneni prostor domaćih, i još jedna intervencija...

45' - Mitrović je centirao sa desne strane, Živković probao glavom - no lak je to plen za čuvara mreže Mađarske. Ali, njegova ekipa odmah potom gubi loptu usled dobrog presinga "orlova", Gaćinović je pripretio i... izboren je korner.

45' - Igraće se tri minuta sudijske nadoknade vremena.

44' - Solidna akcija Srbije, Milinković Savić je dodao loptu Mitroviću, a ovaj loše šutirao levicom pa je golman domaćih imao lak zadatak.

42' - Vrlo oštro igraju Mađari, sve pršti od njihovih uklizavanja... A interesantno je i pokraj terena: Filip Kostić i Dušan Tadić se već zagrevaju.

41' - Za nijansu su konkretniji srpski fudbaleri posle drugog primljenog gola, ali ne popušta mađarska odbrana u završnici prvog poluvremena. Za sada...

36' - Nema šta, Mađarska je odgovorila na, za nju, idealan način - minut posle primljenog gola, vratila se u vođstvo i to nakon što je Nego uspeo da (iznova) fizički nadjača Terzića u duelu na desnoj strani napada domaćih, potom je lopta stigla do Salaja koji ju je propustio kroz svoje noge, pa uputio razoran udarac sa 20 metara u gornji levi ugao gola Srbije.

Foto: Printskrin/Arena sport

Foto: Printskrin/Arena sport

34' - Da li je moguće? Mađarska odmah daje novi gol, Salaj na fantastičan način donosi 2:1 domaćinima

Foto: Printskrin/Arena sport

33' - GOOOOOL! Srbija je izjednačila, Strahinja Pavlović glavom posle kornera Živkovića!

Pavlović daje gol na meču Mađarska - Srbija / Foto: Printskrin/Arena sport

32' - Šansa za Srbiju! Aleksandar Mitrović je uspeo da osvoji loptu dok je golman Mađarske istrčao, no golgeter Srbije je bio isuviše po strani, pa nije mogao da šutira, a onda je i intervenisala odbrana domaćih.

Foto: Printskrin/Arena sport

31' - Momak iz Vrbasa, Dušan Kerkez, koji nastupa za mađarsku selekciju, opasno je pripretio šutirajući sa 20-ak metara, a Milenković ga je izblokirao.

28' - Dva minuta su tražili naši fudbaleri način da probiju dvolinijski bedem domaćih, potom su izgubili loptu, ali je Eraković uspeo da je osvoji i bio fauliran. Mađari su napravili tri prekršaja do sada, Srbi samo jedan. Mnogo važniji je, naravno, onaj "pravi" rezultat, a Mađarska vodi sa 1:0 iako je Srbija imala dve kolosalne šanse.

26' - "Dodaju gas" Mađari, na krilima bučne podrške sa tribina "Puškaš arene". Opasni Nego opet preti po desnoj strani, njegov centaršut je "prohujao" kroz kazneni prostor SRbije.

25' - Nađ uspeva da driblinzima probije srpski vezni red, Milenković sprečava da to postane šanse za gol.

23' - Ne da se Srbija. Mitrović preti udarcem glavom, ali lopta odlazi u naručje golmana Mađarske.

21' - Varga daje gol, Mađarska vodi! Terziću je pobegao Nego po desnoj strani, a onda pravovremeno u sredini dodao Vargi i Mađarska iz prve prave šanse dolazi do prednosti.

Foto: Printskrin/Arena sport

Foto: Printskrin/Arena sport

17' - Pa da li je moguće! Ponovo Srbija ne koristi sjajnu kontru, 2-na-1! Živković je hteo da proigra Mitrovića, a dodavanje je bilo za koji centimetar neprecizno, golman domaćih je intervenisao!

Živković (levo) želi da asistira Mitroviću / Foto: Printskrin/Arena sport

16' - Uzvraćaju Mađari! Odličan prodor Soboslaja, potom odlaganje lopte desno za Nega, koji šutira sa ivice kaznenog prostora, a uklizavanje Pavlovića sprečava šut u okvir gola!

15' - Velika šansa za Srbiju! Terzić je odlično uposlio Mijata Gaćinovića, koji se stuštio po levom krilu, probao je da (nikome) asistira slanjem lopte ka daljoj stativi - a Mitrović je ostao malo pozadi, čekajući "povratnu" loptu. Mogao je bolje ovo Gaćinović, bilo da je dodao golgeteru naše selekcije, bilo da je šutirao...

Foto: Printskrin/Arena sport

13' - Izdržavaju naši i nalete Mađara po bokovima, i pokušaje kroz sredinu. Za sada to deluje dobro u odbrani. Nedostaje konkretnije dodavanje u napadu.

11'  - Mađarska ne srlja, ne vrši presing na defanzivce Srbije dok ne priđu s loptom bliže centru igrališta. To otežava primopredaju lopte srpskim "veznjacima" pa se ponekad, kao sada, desi i ispucavanje od strane golmana Vanje Milinkovića Savića. Nije to donelo željeni rezultat, Mađari su izborili aut na svojoj polovini.

Foto: Printskrin/Arena sport

9' - Prvi šut u okvir gola na meču. Gudelj je probao da volej-udarcem iznenadi domaćina, i to sa 20-ak metara, ali iako je metu pogodio - lopta je previše slabo bila upućena da bi zatresla mrežu.

7' - Živković centrira s desne strane, Mitrović pada u kaznenom prostoru rivala - sudijska pištaljka se ne oglašava, iako je golgeter Srbije odgurnut. Nema penala...

Foto: Printskrin/Arena sport

5' - Vanja Milinković Savić dobro interveniše posle centaršuta Mađara s desne strane. Živković je potom izborio aut na desnoj strani, no Srbija je iznova izgubila brzo loptu posle tog ubacivanja sa strane. Na zadovoljstvo selektora Stojkovića, presing je omogućio vraćanje lopte u posed "orlova", koji su je prejako poslali Živkoviću, te je domaćin mogao da predahne kada je "bubamara" napustila teren.

4'  - Greše naši u organizaciji igre, na sredini terena, ali uspevaju da isprave te kikseve brzo. Srećom. Inače, evo kako izgledaju počeci napada dve ekipe: Srbija ne mora toliko da brine o presingu rivala u samom šesnaestercu...

Foto: Printskrin/Arena sport

... ali zato "orlovi" odmah napadaju suparnika, kada treba da od golmana Mađarska započne napad:

Foto: Printskrin/Arena sport

3'  - Prvi prekršaj na meču. Dva srpska fudbalera su završila na travi, Lukić i Živković. Lopta za "orlove", na centru.

2' - Prvi minut meča je protekao sa loptom kod srpskih defanzivaca, kojima su na kratko pomagali Lukić i Gudelj. Sve što se uradilo - izboren je aut, na oko 30 metara od srpskog gola. A potom je lopta izgubljena.

1' - Utakmica je počela! Srbija je krenula sa centra.

20.45 - Kapiteni su razmenili zastavice, pozdravili se sa sudijama (glavni arbitar je Francuz Fransoa Leteksije), pa meč može da počne.

20.43 - Više od 60.000 mađarskih navijača zdušno je otpevalo himnu svoje države...

20.42 - Intoniranje himni je došlo na red. Najpre, uz zvižduke domaće publike, "Bože pravde" (koju je pevalo i više od 1.500 srpskih navijača)

20.41 - Koreografija Mađara:

Foto: Printskrin/Arena sport

20.40 - Akteri spremni za izlazak:

Foto: Printskrin/Arena sport

20.33 - Ovako trenutno izgledaju tribine...

Tviter / hiramac10

20.30 - Pre više od sat vremena na stadion je stigao i mađarski premijer, Viktor Orban.

20.28 - "Pušaš arena" je krcata odavno. Ima tu i Srba, ali... već više od sat vremena - pune tribine, sa preko 95% mađarskih navijača, željno iščekuju početak.

20.16 - Mađari su neporaženi u šest prethodnih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo...

20.15 - Mitrović stigao Piksija! Aleksandar Mitrović, novi kapiten Srbije (imajući u vidu da je, iznenađujuće, Dušan Tadić ostao na klupi), igra 84. put za reprezentaciju, čime se izjednačio sa dva Stojkovića, (sada selektorom) Draganom i (donedavnim golmanom "orlova") Vladimirom. A ako Tadić zaigra danas, biće to njegov 101. nastup u reprezentativnom dresu. Samo tri fudbalera imaju više igara za nacionalnu selekciju: Savo Milošević (102), Dejan Stanković (103) i rekorder Branislav Ivanović (105).

20.02 - Najnovija vest! BRUKA KRSTAJIĆEVE BUGARSKE: Litvanija pripredila veliku senzaciju u grupi u kojoj je Srbija

19.49 - Dragan Stojković je napravio pet izmena u odnosu na poslednju takmičarsku utakmicu Srbije, u Kaunasu: Eraković i Pavlović su se pridružili Milenkoviću u defanzivi, Terzić je dobio prednost u odnosu na Mladenovića na levoj strani, dok su šansu od starta dobili Lukić i Mijat Gaćinović.

19.48 - Mađarska u istoj postavi u kojoj je dobila Srbiju usred Beograda: ispred golmana Dibusa je trojka Fiola - Lang - Salaj, potom sledi kvartet na centru terena Nego - Nađ - Stajls - Kerkez, dva polušpica su Salaj i kapiten Soboslaj, a najistureniji je Varga.

19.45 - Nominalno, šest je veznih igrača u selekciji Srbije (osim golmana, defanzivnog trija Eraković - Milenković - Pavlović, te napadača Mitrovića), pa će biti zanimljivo videti šta je to Piksi pripremio Mađarima. Da li će samo Gaćinović biti isturena podrška novom kapitenu, ili će on delovati sa jedne, a Živković sa druge krilne pozicije, ili možda nešto treće... No, svakako to neće biti ovako kako je sajt UEFA stavio, sa Sašom Lukićem, "zadnjim veznim", kao članom "napadčkog trilinga" Srbije:

Sastav Srbije za meč sa Mađarskom u kvalifikacijama za EURO 2024 / screenshot / uefa

19.35 - Na klupi za rezerve, kod "orlova" su uobičajeni kapiten, Dušan Tadić, golmani Rajković i Radunović, te Mladenović, Maksimović, Radonjić, Kostić, Babić, Ilić, Ratkov, Samardžić i Đuričić. Umesto Tadića, ovoga puta kapitensku traku nosi Aleksandar Mitrović.

19.33 - A što se domaće ekipe tiče...

Mađarska: Dibus, Lang, A. Salaj, Fiola, Nego, Nađ, Soboslai, Kerkez, Stajls, B. Varga, Salaj.

19.30 - Evo i sastava! Piksi je priredio iznenađenje domaćinu - Mijat Gaćinović se našao u startnoj postavi, koju čine:

Srbija: Vanja Milinković Savić, Pavlović, Milenković, Eraković, Lukić, Terzić, Gudelj, Živković, Sergej Milinković Savić, Gaćinović, Mitrović

Podsetimo, na tabeli kvalifikacione grupe G (iz koje pobednik ide direktno na EURO 2024, kao i pobednici iz svih ostalih grupa, ali i tri najbolje drugoplasirane selekcije, dok preostalih šest drugoplasiranih timova idu u baraž) vodi Mađarska sa 10 bodova i utakmicom manje od ostalih, dok je 10 sakupila i reprezentacija Srbije.

Tik iza "orlova", sa osam bodova, je Crna Gora - naredni rival "orlova", u utorak na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu. Već otpisane Bugarska i Litvanija imaju po dva.

Većina ekipa je odigrala pet od planiranih osam kvalifikacionih utakmica, a našim "orlovima" će u narednom "reprezentativnom prozoru", u novembru, ostati još jedan meč.

U njemu će 19.11.2023. Srbija ugostiti Bugarsku, i to nakon što će, četiri dana ranije, ekipa selektora Dragana Stojkovića imati izuzetno jaku proveru - prijateljski meč sa Belgijom.

Piksi: Mađari su nam odneli tri boda iz Beograda, došli smo da ih povratimo!

Cilj svih nas, prevashodno mene koji je najodgovorniji za rezultate, jeste da Srbija igra na Evropskom šampionatu i učinićemo sve da tako bude, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi.

"Tim znam 99 odsto, preostaje da sačekamo i subotnji dan. Ono što mene raduje jeste da su momci dobro radili i jedva čekamo utakmicu", istakao je Stojković na konferenciji za medije u Budimpešti.


Selektor je otkrio da u konkurenciji za tim zbog povrede neće biti Miloš Veljković, ali da se nada da će biti spreman za Crnu Goru.


"Mađari su nas pobedili u Beogradu, bili su bolji u prvom, mi u drugom poluvremenu i odneli su nam tri boda. Mi smo došli da pobedimo i povratimo ta tri boda. Sve u svemu, siguran sam da će biti dobra utakmica", naglasio je Stojković.

Tadić: Uvek smo inspirisani lepim stadionima


Kapiten Dušan Tadić rekao je da se nada da će ekipa odigrati kao na nekim drugim utakmicama odluke uoči Mundijala u Kataru.


"Došli smo sa pobedimo, uvek smo inspirisani na lepim stadionima, kao što je "Puškaš arena". Ali, moram da kažem i da su na prošlom meču na Marakani bili odlični uslovi, sjajan teren", rekao je Tadić.

Piksi: To jeste njihova prednost...


Stadion je prelep i nosi ime legendarnog fudbalera, nadovezao se selektor Stojković.
"Njihova prednost je što će imati 65.000 gledalaca, a mi smo praktično igrali pred praznim tribinama", poručio je Stojković i rekao da će se u subotu videti hoće li promeniti formaciju.


U drugom meču naše grupe Bugarska ove subote dočekuje Litvaniju od 18 sati.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (32)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)