BABIĆ: ''Imamo veliku želju da Srbiju odvedemo na Evropsko prvenstvo 2024.''

Novosti online

12. 10. 2023. u 12:53

Srpski fudbalski reprezentativac Srđan Babić izjavio je danas u Staroj Pazovi da njegov tim ima veliku želju da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

БАБИЋ: Имамо велику жељу да Србију одведемо на Европско првенство 2024.

FOTO: Tanjug/AP

Srbija će u subotu gostovati selekciji Mađarske u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. "Orlovi" će 17. oktobra dočekati Crnu Goru u Beogradu.

- Igrao sam na dva Svetska prvenstva, sa omladincima na Novom Zelandu i prošle godine sa seniorskom reprezentacijom u Kataru. Nema lepšeg osećaja nego braniti boje svoje zemlje na tako važnoj sportskoj manifestaciji. Imamo veliki motiv da povežemo dva velika takmičenja i daćemo sve od sebe da Srbiju odvedemo u Nemačku - rekao je Babić u intervjuu za zvanični sajt FSS.

Babić je sa klupe odgledao meč protiv Mađarske (1:2) u Beogradu, da bi u Kaunasu odigrao svih 90 minuta u pobedi protiv Litvanije (3:1).

- Spreman sam da se stavim na raspolaganje i da u potpunosti ispunim zadatke koje dobijem od selektora Dragana Stojkovića. Pred nama su dva najteža iskušenja u kvalifikacijama i svaki bod može da bude presudan. Znalo se već posle žreba ko su favoriti u grupi, ali nas je iskustvo učilo da budemo oprezni jer uvek neko može da iskoči i da napravi iznenađenje. Crnogorci nisu slučajno tu gde jesu. Imamo dva boda više i međusobni duel na domaćem terenu koji bi mogao da reši sve dileme - dodao je Babić.

On je istakao da je Mađarska ostavila dobar utisak na prethodnom EP.

- Analizirali smo njihovu utakmicu protiv Engleske, jasno je da se radi o vrlo uigranoj i homogenoj ekipi. Organizovani su na svakom delu terena, igraju odgovorno, ne prave greške i znalački koriste svaku priliku za kontranapad. U Beogradu su nam dali dva brza gola i odmah se povukli da čuvaju rezultat. U takvim okolnostima bilo je vrlo teško probiti bedem ispred njihovog šesnaesterca i ugroziti golmana Dibuša - naveo je Babić.

On je podsetio da je selekcija Srbija imala vremena da se detaljnije pripremi za duel sa Mađarskom.

- Imali smo više treninga na raspolaganju i to je svakako korisna okolnost uoči ovako važnih utakmica. Radili smo puno na nekim detaljima u defanzivi i nadam se da će već u Budimpešti naša odbrana biti na visini zadatka. Moramo da obratimo pažnju na još jedan podatak, nekoliko duela u našoj grupi rešeno je golovima u nadoknadi vremena. Dakle, utakmica traje 90 i kusur minuta i moramo biti maksimalno fokusirani do trenutka dok sudija ne odsvira kraj. Svaki pad koncentracije može da nas košta plasmana na EP. A da li ćemo pobedonosni gol dati u prvom ili devedestpetom minutu, potpuno je svejedno - istakao je Babić i dodao da su svi igrači spremni da se stave u službu tima.

BONUS VIDEO: Atmosfera sa svečanog otvaranja Svetskog prvenstva u futsalu za srednjoškolce

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)