PARTIZAN IMA "TAJNO ORUŽJE" ZA VEČITI DERBI: Može li Crvena zvezda za ovo da pronađe odgovor?

Novosti online

23. 09. 2023. u 22:13

Večiti derbi u fudbalu igra se u sredu, 27. oktobra, od 19 časova (i možete ga pratiti uživo uz portal "Novosti"), a u taj meč posle duže vremena Partizan ulazi sa takvom prednošću da čak i da izgubi - ostaće ispred Crvene zvezde. A ulazi u taj megdan i uz jednog izuzetno raspoloženog igrača.

ПАРТИЗАН ИМА ТАЈНО ОРУЖЈЕ ЗА ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Може ли Црвена звезда за ово да пронађе одговор?

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Podsetimo, posle sedam odigranih kola, TSC i Partizam sa po šest pobeda i jednim remijem dele prvu poziciju na tabeli Superlige Srbije sa po 19 osvojenih bodova, dok aktuelni šampion, Crvena zvezda, usled pet trijumfa i dva poraza, zauzima treće mesto sa 15 bodova.

I, ne samo da su branioci trona poraženi u tri od poslednja četiri takmičarska nastupa (istini za volju, protiv Voždovca sa 3:2 i Čukaričkog sa 2:1 to je svakako bilo neočekivanije nego na gostovanju prvaku Evrope, Mančester sitiju, koji je tek posle preokreta savladao Zvezdu sa 3:1), već će ekipa trenera Baraka Bahara morati posebnu pažnju da obrati na jednog izuzetno "produktivnog" igrača Partizana.

Foto: M.Vukadinović

Nemanja Nikolić ima 30 godina i u Humsku se vratio posle tri godine od poslednjeg napuštanja te fudbalske lokacije. Otkako je stigao iz subotičkog Spartaka 2018, crno-beli su ga slali na pozajmice te u Vojvodinu, te u Spartak, a onda je usledio prelazak u saudijski fudbal, pa iz Al Raeda u Tobol, zatim povratak u Suboticu, novosadske "lale", i, konačno, u "njegov Partizan".

A u njemu, iako tek treba da zaigra od više od dve trećine nekog meča, prilično briljira.

Recimo, u derbiju uvodne rudne nadmetanja, protiv TSC-a, sjajnom varkom tela - širenjem nogu da bi lopta kroz njih prošla, proigrao je Belića koji je postigao gol za vođstvo Partizana od 2:1.

U drami sa IMT-om, od kog su crno-beli gubili sa 2:0, u 95. minutu je petom prosledio loptu Saldanji, ovaj mu je odmah vratio, pa je Nikolić postigao pogodak za pobedu od 2:3.

U 61. minutu meča sa Radnikom, koji je takođe vodio sa 2:0 protiv Partizana, Nikolić je asistirao novajliji Zahidu koji je na svom debiju dao gol i tako započeo preokret ekipe iz Humske, za novi trijumf od 3:2.

Ima, svakako, Partizan "zvučinija imena", i među "starosedeocima" i među pojačanjima, ali Nikolić svojim potezima uspeva da mnoge napete utakmice "reši" u korist kluba iz Humske, a baš tamo, u Humskoj, igraće se i predstojeći, 171. prvesntveni "večiti derbi". 

Pratite ga uz portal "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)