NE PROPADAMO, NAJSTABILNIJI SMO KLUB U SRBIJI! Čelnici Vojvodine Dragoljub Zbiljić i LJubomir Apro o aktuelnoj situaciji u "Voši"

Novosti online

20. 09. 2023. u 18:59

REKONSTRUKCIJA „Karađorđa“, umesto u oktobru, kako je bilo planirano, počeće najverovatnije na proleće iduće godine, kada se obeležava čitav vek od izgradnje stadiona.

НЕ ПРОПАДАМО, НАЈСТАБИЛНИЈИ СМО КЛУБ У СРБИЈИ! Челници Војводине Драгољуб Збиљић и Љубомир Апро о актуелној ситуацији у Воши

Foto: Tanjug/Shaun Botterill, Pool via AP

 Kako je objasnio Dragoljub Zbiljić, prvi operativac kluba, tender će biti raspisan u narednih desetak dana, ugovori potpisani u decembru i ako se sve propisane procedure završe, trebalo bi da se krene sa rekonstrukcijom.

- Po projektu prema Uefa četiri standardu, to bi koštalo 540 miliona dinara- kaže Zbiljić.- Grad Novi Sad nas je podržao sa 150 miliona, kao i FS Srbije za teren i održavanje i ako uspemo da obezbedimo pun iznos, Vojvodina će kao najstariji građanski klub u Srbiji imati stadion kako dolikuje.

On je naglasio da je, kada je pre 15 meseci došao na čelo Uprave, minus u klupskoj kasi iznosio milijardu i 304 miliona dinara, bez obezbeđenih sredstava za sezonu, što je oko 800 miliona dinara.

- Tada sam rekao da ćemo u ovom mandatu uraditi sve da u sezoni 2025/26 napadnemo titulu. Stabilizovali smo klub koji je danas u „plusu“ 280 miliona dinara a očekivanja su da to na kraju godine bude 300 miliona. Potrebna nam je još jedna ovakva godina da bismo podigli budžet za tim sa 6,5 na 10- 12 miliona evra i tada bi napali titulu.

Novosađani su ovog leta od transfera inkasirali 5,68 miliona evra i od svakog narednog transfera tih igrača, očekuju od 10- 20 odsto.

- Dakle, u Vojvodini ne propada ništa, na proleće nam stiže i milion i 125.000 evra od transfera Sergeja Milinković-Savića. Ne dugujemo poreze prema državi, od 2,5 miliona dinara kredita vratili smo 2,2 miliona i nismo zaduženi.

Uprava je nezadovoljna rezultatima na startu sezone i očekuje da se vrati energija na stadionu, jer Voša ima dobar tim ali i mnogo nepredviđenih problema.

- Potrebno je da krenemo sa osvajanjem bodova, da probijemo maler koji se dešava. Imamo tri bitne utakmice, ako uzmemo sedam bodova, a što i ne svih devet... Idemo po korak, do drugog ili trećeg mesta na kraju sezone. Na proleće, jednostavno, ne možemo ovako loše da igramo – kaže Zbiljić.

Ujedinjeni

LjUBOMIR Apro, član Uprave Novosađana, naglasio je da je klub dodatno pojačao stabilnost u svim aspektima.

– Realizovani transferi su u interesu Vojvodine, kao recimo prelazak Nikole Čumića u Rubin, kao jedan od najvećih u istoriji kluba a imamo i procenat od budućeg njegovog transfera. Ostali igrači su otišli uz zeleno svetlo stručnog štaba, a doveli smo ozbiljna pojačanja. U klubu smo svi ujedinjeni, smatram da smo sada za primer svima u ligi i idemo u susret uspesima i jubileju „Karađorđa“- naglasio je Apro.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)