GRCI PIŠU: Niko nikad kao Ivić!

N. I.

06. 09. 2023. u 19:59

VLADIMIR Ivić je već u istoriji ruskog fudbala. U Krasnodaru, na čiju klupu je seo pre osam meseci slobodno već mogu zlatnim slovima da upišu njegovo ime u analima kluba. "Novosti" su nedavno u opširnom razgovoru sa nekadašnjim asom Partizana, sada šefor struke u Krasnodaru pričali o izazovima ovog mladog, ali već iskusnog trenera u Premijer ligi Rusije koja je takođe pred brojnim izazovima.

ГРЦИ ПИШУ:  Нико никад као Ивић!

FOTO: Profimedia

Pre svega zbog sankcija kojima su, ničim izazvani, izloženi i sporetisti širom najveće zemlje na planeti. A zatim i sa fudbalskim izazovima jer Krasnodar posle sedam kola u Rusiji ima pet pobeda i dva remija. Niko nikad pre Vladimira Ivića to nije uradio u klubu koji nema ni jedan problem u svojoj istoriji. Jedino mu preostaje samo još da uzme slavu nekome od moskovskih velikana, CSKA, Lokomotivi, Dinamu i Spartaku ili neprikosnovenom Zenitu iz Sankt Peterburga.

Sve je ovo bio povod i za sportske medije u Grčkoj da naširoko pišu o uspehu Vladimira Ivića u Rusiji, što je potvrda da je 46-godišnji srpski stručnjak na pravom putu.

Međutim, novinari u Grčkoj konstatuju ono što se vidi i "iz aviona": da je bilo musdrijih i vržih odluka u delu menadžmenta kluba i da je letnji prelazni rok odrađen mudrije, danas bi Krasnodar možda bio i ubedljiviji na tabeli Premjer lige Rusije.

- Igramo na jednom od najlepših stadiona na svetu, imamo jednu od najboljih akademija u Rusiji sa sjajnom fudbalskom školom, sa 11 terena i 1.000 zaposlenih. Ali, kada dođu putovanja na gostujuće mečeve to su prave avanture koje traju po nekoliko dana i to je ogroman izazov za celu ekipu - napomenuo je Ivić.

Grčki mediji su na iz svog ugla predstavili igrača i trenera koji je ostavio dubog trag u tamošnjem fudbalu, pogotovo iz vremena kada je bio igrač PAOK i trener omladinskog pa seniorskog tima solunskih crno-belih, koji je svoj trenerski zanat pekao i u engleskom Votfordu, dok je u izraelskom Makabiju iz Tel Aviva oborio čak i neke svetske rekorde.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić