ZVEZDA POBEDILA: Trijumf crveno-belih na rođendan "Marakane"

A. I.

02. 09. 2023. u 21:58 >> 22:02

Pred 31.700 navijača fudbaleri Crvene zvezde savladali su Novi Pazar rezultatom 2:1, a sjajnu fudbalsku predstavu upotpunila je proslava 60. rođendana stadiona Rajko Mitić.

ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА: Тријумф црвено-белих на рођендан Маракане

FK Crvena zvezda

Može se reći da je Crvena zvezda imala više od igre tokom 80 minuta meča. Kontrolisali su loptu, imali izglednih prilika, uz stavivu Vladimira Lučića rezultat je mogao biti i ubedljiviji da nije bilo sjajnog golmana Nikole Mirkovića. Ipak, kulminacija uzbuđenja viđena je u poslednjih 10 minuta kada su se i gosti probudili, a u redovima šampiona Srbije usledio je neobjašnjiv pad u igri. 

Sjajno je ofanzivno Zvezda počela meč. Već u 2. minutu greši golman Mirković. Čuvar mreže gostiju loše je poslao loptu do svojih defanzivaca, u prilici da ga kazni bio je Kingsi Kangva, koji je šutirao pravo u njega. 

Već u osmom minutu naplatili su domaći terensku inicijativu. Žan Filip Kraso je centrirao u srce šesnaesterca rivala, loptu je nespretno primio neko od defanzivaca, odbitak je pao na noge Aleksandru Dragoviću koji je imao lak posao. 

FK Crvena zvezda

Nizale su se prilike za domaće u nastavku, ali je Mirković više puta sjajno reagovao. U 28. minutu spasla ga je i stativa pri pokušaju Vladimira Lučića. 

Kontrolisao je domaćin tempo igre u nastavku, ali uzbuđenja su u završnici nedostajala. Najbolju priliku u prvih sat vremena imao je Piter Olajinka na proigravanje Krasoa. Izašao je pred Mirkovića, šutirao pravo u golmana gostiju koji je dobro zatvorio ugao. 

U 77. minutu iz naizgled bezazlene situacije Sise je nagazio Stefana Mitrovića, a Nikola Radaković pokazao je na belu tačku. Gelor Kanga bio je siguran za 2:0. 

Nisu još ni završili domaći igrači sa radovanjem, a gotovo sa centra ih je Saša Jovanović uhvatio na spavanju. Fudbaler gostiju odapeo je udarac sa preko 20 metara, Omri Glazer uspeo je da zakači tu loptu, ali je ona svakako završila u mreži domaćih. 

Oslobodili su se pritiska gosti, pokušavali da poravnaju rezultat, ali nisu za podvig imali snage, te je na semaforu ostalo 2:1. 

ZVEZDA - NOVI PAZAR  2:1 (1:0)

(Dragović 8', Kanga 79'p - Jovanović 80')

86' Ergelaš je šutirao, blizu je bio. 

80' GOL! Smanjuje zaostatak Novi Pazar. Uhvatio je Saša Jovanović na spavanju Zvezdinu odbranu. Glazer je uspeo da zahvati loptu, ali je samo ulepšao pokušaj gostiju koji smanjuju zaostatak. 

79' GOL Penal za Crvenu zvezdu. Nakon pregleda VAR snimka, doneta je odluka da se lopta postavi na belu tačku. Gelor Kanga izveo je najstroži udarac nakon prekršaja Sisea. 

72' O inicijativi domaćina najbolje govori to da su izveli izabranici Baraka Bahara 11 kornera do sada. Ipak, ono što je ranije bila karakteristika crveno-belih večeran nije bilo na strani Zvezde. 

FK Crvena zvezda

Tekst potpisa

60' Kraso je odlično proigrao Pitera Olajinku, pobednik je u duelu bio Mirković. 

55' Osman Bukari oprobao je udarac, brani Mitrović. 

50' I dalje domaćin ima potpunu inicijativu. Međutim nema završnice. 

45' KRAJ PRVOG POLUVREMENA 

43' Velika šansa za Zvezdu. Žan Filip Kraso šutirao je iz okreta nakon greške odbrane, promašio je okvir gola. 

FK Crvena zvezda

35' Pao je ritam igre u ovim trenucima. 

26' Sjajna kontra Zvezde, Lučić je pokušao sam, pogodio je stativu. Sjajno je pre toga pobegao svom čuvaru i nemoćnom Mirkoviću. 

25' Lep pokušaj domaćih. Kraso je poslao visoku loptu iz prekida, Dragović je na boku glavom pokušao da je prosledi, ali budni su bili defanzivci gostiju. 

FK Crvena zvezda

17' Velika ofanziva domaćih. Gosti se više koncentrišu na odbranu svog gola nego igru pred golom Glazera. 

8'GOL! Sjajna akcija Zvezde. Sjajan centašrut Krasoa, odbitak nespretene odbrane došao je do Dragovića koji je imao lak posao da savlada Mirkovića. 

5' Malo je nedostajalo da nakon centaršuta Rodića Sise pošaljnje loptu u svoju mrežu. Crveno-beli igraju isključivo na polovini rivala. Nižu se prilike jedna za drugom. 

4' Sada je i Stefan Mitrović oprobao udarac, pored gola je šutirao. 

FK Crvena zvezda

2' Neverovatna greška golmana Pazara, poslao je sa peterca loptu u noge Kangi koji je šutirao direktno u njega. 

1' Utakmica na stadionu Rajko Mitić je počela.  Na stadionu Rajko Mitić danas je svečano, crveno-beli obeležavaju 60. rođendan srpske Marakane. 

UOČI MEČA 

Crvena zvezda poražena je u prethodnom kolu na gostovanje Voždovcu. Iako su bili bolji tim, crveno-beli su po prvi put osetili gorčinu poraza u sezoni. 

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Nikola Radaković

Zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Rodić - Bukari, Kraso, Stamenić, Kangva, Mitrović - Olajinka, Lučić.

Novi Pazar: Mirković - Andrić, Azemović, Sise, Anan - Ergelaš, Momčilović , Čirjak, Adešina - Obradović, Karaklajić.

Tim Baraka Bahara saznao je rivale u Ligi šampiona, ali umesto u Mančesteru, Lajpcigu i Bernu crveno-beli moraju da razmišljaju o Novom Pazaru. 

Dodatni motiv za dobru igru Zvezdini igrači imaće zbog 60. rođendana stadiona "Rajko Mitić", odnosno "Marakane": Očekuje se spektakularna koreografija Delija i pored takve atmosfere je teško igrati loše.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“ 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)