ZVEZDA NAVIJA PROTIV HRVATA: Ako Dinamo ispadne, na Marakani će trljati ruke

Novosti online

15. 08. 2023. u 10:07

KVALIFIKACIJE za Ligu šampiona se nastavljaju. Večeras su revanš utakmice trećeg kola, a bez obzira na to što ne igra u njima jer je direktan učesnik elitnog takmičenja, Crvena zvezda bi mogla da zaradi milione.

ЗВЕЗДА НАВИЈА ПРОТИВ ХРВАТА: Ако Динамо испадне, на Маракани ће трљати руке

FOTO: FK Crvena zvezda

Pogledi čelnika prvaka Srbije biće upereni prema Pragu i Zagrebu, uz želju da pobede ostvare Sparta i AEK. 

Reč je o bonusu koji pripada svakom od 32 učesnika Lige šampiona na osnovu desetogodišnjeg učinka u evropskim takmičenjima, a tu su ispred Crvene zvezde na listi hrvatski i danski prvak.

Za razliku od Dinama koji igra prvi meč, Kopenhagen je na revanšu u Pragu posle 0:0 na svom terenu i ako izgubi od Sparte na Zvezdin konto za učešće u Ligi šampiona dopisaće se još 1.137.000 evra.

Pravilo UEFA pri nagrađivanju klubova je da najslabiji po desetogodišnjem koeficijentu u evropskim takmičenjima od 32 učesnika Lige šampiona dobije 1.137.000 evra, pretposlednji duplo više, sa tri će se množiti zarada 30. na listi (4.110.000)…

Zvezdin dosadašnji zagarantovani prihod, ne računajući ulaznice i marketinška prava, iznosi 22.462.000 evra. Startni bonus je 15,64 miliona, a na skali desetogodišnjeg učinka trenutno je pet slabijih od crveno-belih i to donosi još 6,82 miliona.

Iza Crvene zvezde su Njukasl, Real Sosijedad, Union Berlin i Lans, kao i ko god prođe u grupu iz duela plej-ofa Jang bojs - Makabi Haifa/Slovan.

Ako se večeras dogodi da Sparta eliminiše Kopenhagen, startni prihod Zvezde od desetogodišnjeg učinka ide na 7.959.000 evra. 

Eventualni prolazak Kopenhagena ne znači i da padaju u vodu Zvezdine nade da preko Danaca dođe do 1,13 miliona evra, pošto u plej-ofu nisu naivni rivali poljski Rakov ili kiparski Aris. 

Idealan scenario za Zvezdu je da 19. avgusta konačan pobednik iz duela Dinama i AEK-a bude grčki prvak, pa bi startna zarada već uoči plej-ofa koji može da donese još više bila 24,7 miliona evra.

U slučaju da Dinamo prođe AEK, tu je još jedna šansa da Zvezda preko eliminacije hrvatskog šampiona dođe do dodatne zarade od 1,13 miliona evra. U plej-ofu čeka snažni Antverpen.

Postoji mogućnost, doduše nerealna, da sa staze šampiona u elitu ne uđe Galatasaraj, što bi takođe dopisalo 1,13 miliona evra Crvenoj zvezdi. Turci su praktično već u plej-ofu posle 3:0 u Ljubljani, gde će biti veliki favoriti protiv Ki Klaksvika ili Moldea.

Senzacionalna selidba Galatasaraja u Ligu Evrope, uz eliminacije Kopenhagena i Dinama, dovela bi Zvezdu do startnog prihoda od 25.873.000 evra.

Tu nije kraj Zvezdinoj računici, pošto sa staze klubova koji nisu bili prvaci mogu u Ligu šampiona da uđu oba kluba sa slabijim desetogodišnjim učinkom od nje. To bi donelo još 2,27 miliona evra.

Zvezdi odgovara da u Ligu šampiona uđu Panatinaikos i Rendžers ili Servet, a ne Braga, Olimpik iz Marselja ili PSV. 

Rendžers ili Servet (prvi meč 2:1 za Škote) u plej-ofu će igrati protiv PSV-a. Holanđani imaju bolji desetogodišnji učinak od Zvezde.

U idelanom scenariju, kad u Ligu šampiona ne bi ušli Dinamo, Kopenhagen, Galatasaraj, Braga, Olimpik i PSV, Crvena zvezda bi na osnovu destogodišnjeg učinka u UEFA takmičenjima imala bonus od 12,5 miliona evra.

Ukupan startni prihod samo od UEFA, ne računajući marketinške plodove, bio bi 28.147.000. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)