NOVI TRENER CRVENE ZVEZDE DOŠAO DO MALOG JUBILEJA SA MAKSIMALNIM UČINKOM: Desetka za Bahara

Z. Ćorović

13. 08. 2023. u 22:30

ZVEZDA je na apsolutnom maksimumu sa novim trenerom Barakom Baharom. Od kada je Izraelac preuzeo kormilo krajem, crveno-beli su odigrali deset utakmica i ostvarili isto toliko pobeda, uz gol razliku 35:4! Mali jubilej, Bahar je obeležio trijumfom protiv ekipe Mladdosti u Lučanima - 4:1.

НОВИ ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ДОШАО ДО МАЛОГ ЈУБИЛЕЈА СА МАКСИМАЛНИМ УЧИНКОМ: Десетка за Бахара

FOTO: M. Vukadinović

- Moja filozofija je da uvek igramo napadački fudbal i drago mi je pto su je igrači brzo prihvatili. Želimo i u narednom kolu da odigramo dobro, da nastavimo u ovom ritmu, a to koliko ćemo golova postići je manje važno. Najbitnije je da se dobro spremimo za Ligu šampiona - istakao je Bahar.

Uspeo je Izraelac na prečac da osvoji navijače crveno-belih, iako je na startu imao nekoliko nepopularnih poteza - odmah je dao do znanja golmanu Mianu Borjanu da ne računa na njega, a zatim se odrekao još nekih iskusnih prvotimaca. Isto tako, brzo je promenio stil igre, koji je ostao brži, agresivniji, efikasniji, sa mnogo više trčanja i zalaganja.

Sve je krenulo pobedama protiv selekcije Užica (3:1) i Borca iz Banja Luke (2:0) na zlatiborskim pripremama. Da je na pravom putu, Bahar je zvezdaše uverio na jakom turniru u Sankt Peterburgu. Zvezda je uspela prvi put da nadigra i savlada ruskog šampiona Zenita (2:1), zatim je "razbila" Nefči(4:0), na kraju se "poigrala" i sa turskim velikanom Fenerbahčeom (3:1). Osvojen je turnir u velikom stilu, svima se dopalo kako je "general" brzo uklopio novajlije Krasoa, Olanjinku, Stamenića, dao šansu mladim igračima poput Nedeljkovića, Šljivića, Mijatovića...

Po povratku u Beograd, prvi meč na "Marakani" odigran je protiv vicešampiona Srbije - ekipe TSC. Bio je prijateljski "Superkup Srbije" u kojoj je prvak Srbije bio opet ubedljiv 3:0.

Zbog sjajnih izdanja, sa velikom euforijom dočekan je prijateljski meč sa Fiorentinom. Pred 36.000 navijača na "Marakani", Italijani nisu znali šta ih je snašlo, posle 27 minuta bilo je 5:0 za razigrane momke u crveno-belim dresovima. Bolja generalka za novu sezonu nije mogla da se zamisli.

Zvezda je kao zahuktali voz uletela u novi seonu, "petarda" je pukla i na meču prvog kola sa Vojvodinom, dok su Napredak (4:0) i Mladost u Lučanima (4:1) ispraćeni sa "pokerom" u mreži.

Ono pravo za Bahara i njegove izabranike tek sledi. Sa nestrpljenjem se na "Marakani" čeka žreb za Ligz šampiona 31. avgusta, zatim i prvo kolo elitnog takmičenja koje je na programu 19. septembra.

Čukvuani još zanimljiv

CRVENOJ zvezdi se otvorila mogunost da dovede mladog veznog igrača na koga je letos bacila oko. Radi se o Nigerijcu Točiju Čukvuaniju (19) iz danskog Lingbija, koji je trebalo da pređe u francuski Avr, ali je taj transfer propao, pa su porasle šanse crveno-belih da ga angažuju.


 


 


 


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)