DINAMO SE OGLASIO POVODOM UŽASNIH SCENA: Ovo je poručeno iz zagrebačkog kluba

Novosti online

08. 08. 2023. u 10:02

POSLE užasnih scena koje su se odigrale na ulicama Atine i sukoba navijača AEK-a i Dinama, saopštenjem se oglasio šampion Hrvatske.

ДИНАМО СЕ ОГЛАСИО ПОВОДОМ УЖАСНИХ СЦЕНА: Ово је поручено из загребачког клуба

FOTO: Profimedia

U ovoj jezivoj tuči jedan 29-godišnji navijač grčkog kluba je izgubio život posle uboda nožem.

Saopštenje Dinama prenosimo u celosti.

- Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima su, prema izveštajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog fudbalskog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica.

- Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni propagiranju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture.

- Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tokom nereda. Dinamo ovim putem želi da izrazi iskreno saučešće porodici preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom na to da je UEFA u dogovoru s policijom donela odluku da se obe utakmice igraju bez gostujućih navijača.

- Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i saradnju - navodi se u saopštenju Zagrepčana.

Podsetimo, odigravanje utakmice sada je dovedeno u pitanju. Termin njenog početka je ovog utorka u 20.45.

BONUS VIDEO: NEVEROVATNO: Evo zašto je prekinuta utakmica Vojvodina - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)