ZVEZDA "SAMLELA" I NAPREDAK: Pljusak, penal na startu, dva prelepa gola, a to uopšte nije bilo sve (VIDEO)

Novosti online

06. 08. 2023. u 18:52 >> 18:52

Crvena zvezda je nastavila seriju pobeda. I to ubedljivih: Napredak je u 2. kolu Superlige Srbije savladan rezultatom 4:0 na "Marakani", čime je ekipa trenera Baraka Bahara produžila niz dobrih partija i prilične efikasnosti.

ЗВЕЗДА САМЛЕЛА И НАПРЕДАК: Пљусак, пенал на старту, два прелепа гола, а то уопште није било све (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Već u 72. sekundi mladi igrač gostiju Đeković nespretno je intervenisao u svom kaznenom prostoru i, fauliravši Mitrovića, omogućio Zvezdi da povede iz penala. Jedanaesterac je precizno izveo Žan Filip Kraso pa se činilo da je već tada započeta goleada koja će se brzo nastaviti.


Međutim, prilično rešena, dobro organizovana i konkretna ekipa iz Kruševca, ne samo da je odolevala oko pola sata, već bila maltene ravnopravan rival, ali...


Kada ovako satkanoj Zvezdi rival dozvoli da "nanjuši" da je "plen gotov", onda se Baharova ekipa razgoropadi.


Tako se i desilo nakon što je Bukari u 35. minutu iznenadio golmana Bajića pogodivši mrežu rivala tako što je poslao loptu iskosa s desne strane - u bliži ugao, a nepuna dva minuta kasnije, fantastičnim golom sa distance na 3:0 povisio je Srđan Mijailović. On je, inače, do ovog meča bio član poslednje defanzivne linije, a sada igrao u centralnom delu veznog reda, pa otuda i on u prilici da svojim udarcem doprinese visokoj pobedi.


Nju je uvećao Kraso svojim drugim golom, u 71. minutu, kada je, sa distance, ali poslavši loptu nešto niže od Mijailovića, nadmudrio Bajića za "četiri razlike" na Marakani.


Moglo je to da bude i više, a i manje, da nije bilo dve odlične intervencije Zvezdinog golmana Glazera, no to kome su pripala tri boda - nije nijednom dolazilo u pitanje kada se meč "zahuktao".

KRAJ! Crvena zvezda - Napredak 4:0

90' - Igraće se tri minuta sudijske nadoknade vremena

90' - Glazer odlično brani! Pogrešio je Rodić, Đorđe Jovanović izbio pred golmana Zvezde a ovaj mu odbranio taj zicer.

89' - Olanjinka je propustio loptu, tako je stvorio priliku za Šljivića, ali je jedan od odbrambenih igrača Napretka intervenisao u poslednji čas.

84' - Traže domaćini penal, smatrajući da je lopta pogodila u ruku Đekovića, sudija Đorđević se nije oglasio, a neće biti ni VAR-provere. Zvižde navijači arbitru.

79' - Pesma "delija" ne prestaje, a ni pokušaji domaćih da dodatno napune mrežu rivala. Ali, treba odati priznanje i gostima iz Kruševca, koji su podjednako borbeni i desetak minuta pre kraja - kao i na celom meču.

75' - Evo i kako je Zvezda postigla četvrti gol Kruševljanima:

 

71' - Goool! Žan Filip Kraso ovoga puta postiže gol iz igre, 4:0 za Zvezdu!

65' - Napredak sve bolji! Najbolja prilika za goste, Tomić je odložio loptu za Nenadovića, ovaj odlično šutirao, a Glazer paradom sprečio pogodak. Sjajna, jednostavna akcija Kruševljana i novi korner za njih (koji im, iznova, nije doneo novu šansu za gol).

64' - Sudija Nikola Đorđević je na kratko zastao, kako bi se u VAR-sobi proverilo ima li penala za Napredak zbog jednog kontakta posle pomenutog kornera za goste na Marakani, ali meč je nastavljen.

63' - Morao je prvi put na meču golman Zvezde da se pomuči da izbije loptu u korner, i to posle dalekometnog udarca Kruševljana, no taj korner nije iznedrio novu priliku za promenu rezultata.

59' - Trostruka izmena u Zvezdi: Milunović, Nedeljković i Šljivić ulaze, a igru napuštaju Dragović, Lučić i Mijailović.

Detalj sa utakmice Zvezda - Napredak / FOTO: M. Vukadinović

55' - Utakmica je nastavljena.

53' - Mijailović i Nenadić su se sudarili glavama. Meč je na kratko prekinut, ali najvažnije, obojica će moći da nastave da igraju.

51' - VAR-odluka: Nema penala! Prekršaj je bio na ivici kaznenog prostora, možda 20 centimetara izvan njega. Biće to tzv. "skraćeni korner" za Zvezdu.

50' - Novi penal za Zvezdu! Mršić se buni, dobija žuti karton, ali jedanaesterac je dosuđen nakon što je s leđa oborio Lučića koji ga je vrlo lepim driblingom prošao na desnom krilu. VAR-provera je u toku, a Olanjinka je namestio loptu na belu tačku.

18.04 - Drugo poluvreme je počelo, i to uz dve izmene u Napretku: Jović je zamenio Putinčanina, a Stanojlović Stojiljkovića.

18.02 - Meč bi trebalo da je nastavljen, ali kako se baš sada desila jedna mala provala oblaka, zbog tog drugog "otvaranja neba" otkako je utakmica počela, izgleda da će drugo poluvreme kasniti oko pet minuta.

Kraj poluvremena, Zvezda vodi sa 3:0 protiv Napretka koji je skrivio penal u 72. sekundi, potom pola sata vrlo dobro parirao braniocu trofeja, no dvominutni "rafal" domaćina, kada su golove dali Bukari i Mijailović, odveo je ekipu trenera Baraka Bahara na "tri razlike".

45' - Kraso je pripretio, želeći da dodatno uveća prednost prvaka, ali - nije bio dovoljno precizan.

43' - KAKVA GOLČINA! Ovako je Srđan Mijailović oduševio "delije" na meču Crvena zvezda - Napredak (VIDEO)

40' - Evo, najpre, snimka kako je Bukari udvostručio prednost Zvezde:

 

37' - Novi gol, i to kakav! Zvezda vodi 3:0 - Srđan Mijailović lepim, vrlo vrlo preciznim udarcem s distance, sa više od 25 metara uvećava prednost šampiona - lopta je otišla u gornji desni ugao mreže...

Slavlje posle gola - detalj sa meča Crvena zvezda - Napredak / FOTO: M. Vukadinović

35' - Gol! Bukari donosi Zvezdi 2:0! Probio se po desnoj strani, šutirao, a golman Napretka Bajić "kumovao" je tom golu jer je ostavio slobodan prostor između sebe i bliže stative.

33' - Zvezda iznova ima inicijativu, malo je i prestalo ono stanje sa jakom kišom, kada se "nebo otvorilo" sredinom prvog poluvremena, pa je i igračima lakše da kontrolišu loptu, a i sopstvene pokrete.

30' - Prete gosti u kontri, ali greše pred Zvezdinim šesnaestercem, a potom pokušavaju na drugoj strani Lučić u brzoj akciji crveno-belih, pa Mitrović, koji je šutirao i odmah bio izblokiran... Opet jedan malo "življi" deo utakmice.

26' - Nekoliko kraćih prekida, u nizu, usled prekršaja. Sve su to uglavnom nehotični faulovi, u žaru borbe, pa nema javnih opomena a, srećom, ni težih povreda po vrlo klizavom terenu.

21'- Pravi pljusak u ovim trenucima pada po akterima meča na Marakani. Nekoliko hiljada navijača koji su i po ovom (ne)vremenu došli na najveći stadion - bodri svoje ljubimice, a najglasnija je veća grupa "delija" okupljena na severnoj tribini.

20' - Tri udarca iz ugla za Kruševljane, i to po sve jačoj kiši. Treći je iznedrio atraktivan udarac jednog od gostujućih fudbalera, pokušaj šuta preko glave, no lopta je otišla daleko od mete

18' - Obećavajuća akcija Napretka završena je dobrom intervencijom Rodića, koji je nekoliko desetina sekundi kasnije napravio kiks, posle kog su gosti izborili korner.

Srđan Mijailović tokom utakmice Crvena zvezda - Napredak Kruševac / FOTO: M. Vukadinović

15' - Malo su konsolidovali svoje redove gosti, umirili igru i otupili oštricu Zvezdinih napada. Ipak, domaćin i dalje ima značajno veći posed...

12' - Bukari je, malo sebično, rešio da sam završi akciju crveno-belih, u situaciju 2 na 5 nije hteo da sačeka trojicu saigrača koji su prilazili, šutirao je snažno i vrlo neprecizno.

10' - Stamenić se dobro probio po levoj strani Zvezdinog napada, iznudio korner za koji se "bore" Bukari i Kraso. Bila je to samo varka za goste, Bukari je preskočio loptu i "povukao" za sobom jednog defanzivca, Kraso centrirao - ne i dovoljno precizno da bi se promenio rezultat, pa je i dalje 1:0.

8' - Ovako je Zvezda povela protiv Kruševljana:

 

7'- Aplaudira Dragan Perišić, trener Napredka, svojoj ekipi, koja je posle pokušaja Zvezde da dođe brzo do 2:0, izvela brzu kontru, a Stoiljković šutirao iskosa s leve strane - dovoljno da loptu pošalje van domašaja ruku Zvezdinog golmana Glazera, ali ju je poslao i van okvira gola.

4'- Zvezda vodi sa 1:0! Žan Filip Kraso je, u svom stilu, izveo penal - šutirao je levom nogom u desnu stranu, ne snažno ali prevario je golmana Kruševljana Vladimira Bajića koji se bacio u suprotnu, desnu stranu, i  - domaćin vodi.

2' - Penal za Zvezdu, u 72. sekundi! Mitrović je oboren, Đeković (rođen 2003.) ga je faulirao... Sudija Nikola Đorđević iz Aranđelovca je odmah pokazao na belu tačku. VAR-provera je u toku, Kraso čeka da izvede najstrožu kaznu.

1' - Utakmica je počela. Ne baš u "pet do pet", kako je bilo najavljeno, već oko dva minuta kasnije.

16.55 - Navijači(ce) spremno dočekuju "ples po kiši":

16.54 - Igrači upravo izlaze na teren "Marakane".

16.50 - Na poslednja tri meča ovih rivala, u prošloj sezoni, ukupno je postignuto tri gola (pobeda Zvezde 1:0, remi 1:1 u prvenstvu, a 0:0 u Kupu, posle čega su crveno-beli bolje izvodili jedanaesterce).

16.21 - Vremenska prognoza i aktuelni podaci: U Beogradu su počeli pljuskovi i, prema najavi Republičkog hidro-meteorološkog zavoda, trajaće, u većoj ili manjoj meri, do 19 časova.

16.20 - Na klupi crveno-belih su Popović, Nedeljković, Spajić, Šljivić, Kanga, Azarov, Milunović, Kangva, Prucev, Kabić i Nikolić, a rezerve Kruševljana su Savić, Krstić, Jović, Stanojlović, Kotlajić, Parađina, Babić, Bojović, Marinković i Jovanović

16.19 Evo i sastava!

Crvena zvezda: Glazer, Degenek, Dragović, Mijailović, Rodić, Stamenić, Mijailović, Lučić, Mitrović, Bukari, Kraso, Olanjinka

Napredak: Bajić, Jovanović, Prijović, Vukajlović, Tomić, Mršić, Đeković, Ljubimirac, Stoiljković, Putinčanin, Nenadović

Uoči meča

Moj posao je da što bolje pripremim ekipu, znam da svi očekuju da postignemo tri gola u prvih 10 minuta, ali to nas dodatno motiviše, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar uoči utakmice protiv Napretka u drugom kolu Superlige.

- Ne bih mnogo o protivniku, analizirali smo, gledali smo i prethodnu utakmicu i utakmice pre toga. Dobro smo spremili ekipu, istakao je Bahar na konferenciji za medije.

On je otkrio da je Aleksandar Katai počeo polako da trči posle povrede, ali da još nije spreman, kao i da će meč protiv Napretka zbog povrede propustiti Mirko Ivanić.

Takođe, još nije spreman ni Jovan Mijatović, a zbog bolesti van tima je Stefan Leković.

Na pitanje ko će menjati Ivanića u startnih 11 i da li je trenutak da Vladimir Lučić dobije šansu od prvog minuta, Bahar je, uz osmeh, rekao:

- Nećemo otkrivati tim sada, videćete - izjavio  je u petak.

Izraelski stručnjak dodao je da se njegova trenerska filozofija zasniva na pobedi, da ekipa igra atraktivno, da navijači budu srećni i zadovoljni, da se igra visok presing.

- Nakon analize prethodne utakmice protiv Vojvodine stekao sam utisak da ono što je u prvi mah izgledalo loše možda i nije bilo toliko loše, ali svakako da ima toga da se unapredi. Želim da budemo jači u napadu, tu ima prostora da se napreduje, da postižemo više golova, poručio je Bahar, uz konstataciju da je još rano za priču o obaranju rekorda od 114 golova u sezoni.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu